Men snälla!

Den här dagen blev en så stor besvikelse så det anar ni inte!
Pannkakorna var slut och purjolökssoppan var inte alls god, jag hade genomgång med min lärare om en uppgift jag gjorde typ vis sportlovet och han sitter och säger att jag är "inne och nosar" på mvg kriterierna och sen drar han fram massa egna tolkningar som han inte berättat innan jag gjorde uppgiften så då fick jag såklart lite smått damp på honom. Efter det hade vi svenska och då står läraren och säger "ja ni måste göra frågorna, fast jag bedömer dom inte" och sen när en frågade "vad händer om man inte gör dem då eftersom du inte bedömer dem?" ja då svarar hon "ja jag kan ju inte tvinga er att göra frågorna" Tror hon att vi tänker sitta och skriva massa svar på frågor till varje kapitel i en bok vi läser om det tydligen inte ens spelar någon roll?!

Ja som ni ser så tycker jag inte om mina lärare speciellt mycket och ja, de är såhär jobbiga i verkligheten!

Tjihoo!

Idag är det pannkakor i skolan och jag älskar pannkakor så nu är jag glad! SKa försöka fundra lite på något roligt inlägg under dagen men det kommer nog inte förens imorrn kanske. Jag har som sagt ingen egen kamera som är någe bra så jag ska prata med mina sjuttioelva tusen vänner med fjorton system kameror var om de har lust att hjälpa mig och fota lite olika saker bla. moi, stallet och några hästar

Nu ska jag sminka mig!

Offscreen

Har varit lite frånvarande pga. skolan som tar upp mycket tid just nu. Kort update:
Hemma från skolan idag eftersom jag inte kunde sova och hade sovit i ca. 3,5 timmar när klockan ringde så jag var inte direkt fit for fight. Sov såklart till klockan elva sen och efter det så har jag vikt tvätt och städat min garderob som var en mardröm men som nu är underbar <3 Rensade också bland kläder och lade ut en annons på blocket med massa ridgrejer som jag inte använder längre.

På eftermiddagen hjälpte jag mamma att tvätta bilen och så fixade vi med mammas nya cykelställ till bilen som var jättemysko och självklart råkade jag klämma mig på det så jag fick ett sår mitt på fingret. (Inge stort men det känns ju när man håller på i stallet).

På kvällen jobbade jag i stallet och har för första gången i år fått ropa ut en grupp till stallplan för uppsittning (på vintern går vi alltid till ridhuset) så nu känns det som att våren är här på riktigt!

Skulle behövt sätta mig och pluggat när jag kom hem men jag hade verkligen ingen ork till det, får ta de imorrn på förmiddagen helt enkelt! Ska försöka komma på något trevligt att skriva om också men jag vet inte riktigt om vad... om någon har en idé så får man gärna berätta den! Kanske bilder på hur stallet ser ut, några hästar, fler bilder på när jag rider eller kanske när min tränare rider?, ja vad som helst skulle vara en bra förändring känns det som!

Nu ska jag titta på vampire diaries, god natt!

dagen söög

Den här dagen har sugit ganska mycket fram tills typ nu, jag försov mig och vaknade kl 12 typ då kan ni ju förstå när jag somnade och hur dåligt jag sov inatt. Sen missar jag bussen för att busschafförsj**eln inte ser mig komma springandes och nu tänker ni säkert att jag var långt borta men så var inte fallet, När bussen började svänga ut var jag vid främre dörren och viftade hejvilt för att han skulle se mig och stanna men det gjorde han inte. Fick lite smått panik ångest då eftersom nästa buss inte gick förens tjugo minuter senare typ ( inte likt mig att få panik ångest men som sagt ingen sömn+stressig morgon = knäpp Märta).
Detta resulterade i att jag inte hann göra psykologiprovet och hela min dag blev ett oflyt.

Övningskörde förut och som tur var så gick det br, körde inte ihjäl nån trots min dåliga dag. Nu ska jag käka och sen ska jag titta på film.

Lite sent men iallafall

Här kommer bilderna på klänningen jag köpte och den urmysiga tröjan som jag fått låna av min syster!


Halsbandet är också nyinköpt



Och utan tröjan över ser det ut såhär! (inte bästa bilden direkt men,men)


Kommer nog vara ovant i början med en så lång klänning men den är faktiskt riktigt skön och gosig, kommer bli en hit i sommar tror jag!

Shopping!

Har shoppat lite med min syrra idag så det blev lite smått och gott kan man säga!
Tyvärr har jag inte med mig sladden till min mobil så bilder kommer imorgon men det som köptes var en svart långklänning, ett halsband, solbrillor och vanliga hårspännen. Så nu sitter jag i min långklänning och en av syrrans ursköna oversize tröjor och ska titta på vampire diaries och fläta in hennes dreads, systermys med andra ord!
Såhär kul har jag med min syrras kisse Benji!

Dagens outfit

Så här ser jag ut idag!

Jeans-Lindex
Linne-Gina
Kofta-Cubus
Skärp-Bikbok


Sur tjej, haha!

towards ICA!

Hade ju tänkt göra våfflor till frulle idag men mjölken är nästan slut :O! Blir att ta en liten promenix till ICA helt enkelt. Tänkte slänga upp en dagens outfit sen när jag kommer tilbaka, har hittat ett plagg jag inte visste att jag hade i min garderob nån som kan gissa vad?

Sen tänkte jag dra upp på stan och köpa ett par brillor som jag hittade på cubus, blev förälskad när jag såg dem och eftersom min mamma är så snäll så har jag nu pengar till o köpa dem! (me like mamma <3)

Ses om en stund!


Hästen i rörelse!

För ett tag sedan var jag inne på Hippsons hemsida där jag var med i en tävling och idag kom resultat på brevlådan! Jag vann en bok som heter Hästen i rörelse där man beskriver och förklarar hur hästens muskler arbetar när hästen rör sig. Jag har nu på kvällen skummat igenom den och so far so good skulle man kunna säga!

Står om lite allt möjligt i den som man kan ha användning för oavsett om man har egen häst eller inte.



Besvikelse

Filmen var lite av en besvikelse eftersom jag fattade nada! Jag fattade liksom inte vad handlingen va... Den ska tydligen vara en av de bästa svenska filmerna som gjorts typ men man fattar ju inget?

Jaja jag är väl för korkad eller nått helt enkelt!

Idag har jag äntligen blivit en människa eftersom jag hämtade mitt smink och min plattång hos Astrid igår, jag säger bara HALLELUJA! Så nu känner jag mig som en normal människa igen. Ikväll är det jobb som gäller  16-19.30, tur att min arm är bra igen ( sträckte muskelfästet i måndags) annars hade det blivit jobbigt!
Ska putsa lite på Jaruzas utrustning också eftersom jag inte hann göra det i onsdags och de blev ju lite leriga när vi galopperade kan jag säga. Så jag får sätta mig på cykeln lite tidigare idag helt enkelt!

Ikväll blire lite mera plugg så att jag blir klar med allt nån gång och sängen relativt tidigt.


Jag är nyfiken - Gul

Har precis laddat hem en film som heter "Jag är nyfiken - gul" har ingen aning om vad den handlar om tänkte överaska mig själv liksom. Uppdateringen kommer att bli bättre när jag hittat tillbaka till mitt liv för just nu har jag en massa måsten som hänger över mig och så måste jag göra en massa beslut som mitt framtida liv hänger på, kul! (eler inte....) så jag kommer inte uppdatera så mycket under de närmaste dagarna.

Jaja, sluttjatat om det, nu blire filmtajm!

Är ute på promenad :) hade först tänkt spr...

Är ute på promenad :) hade först tänkt springa men upptäckte att jag inte är tillräckligt frisk för det. Sen äre plugg som gäller!


dåliguppdatering.se

Jag har haft fullt upp i helgen så uppdate
ring har varit sämst. Kan iallafall berätta att jag har färgat håret, mörkt nästan svart men inte riktigt, ganska snyggt om jag får säga det själv.

Idag har jag ridit ut på Jaruza som var underbar, lugn men pigg och i slutet så lyssnade hon jättefint på sidförande hjälper och blev lite lösgjord. Vart bara skritt och trav men det var hur härligt som helst eftersom jag inte varit ute och ridit sen nån gång i höstas.

Igår så flyttade min bästa vän (Frida) in i grannhuset, alltså vägg i vägg med vårat eftersom vi bor i radhus, så nu är vi återförenade som grannar (hon bodde på andra sidan när vi var små).

Jag har också övnigskört en massa men har varit lite kass.

Det var min helg!


Här är Jaruza, ganska söt eller hur?


Hmm...

Visste inte riktigt vad jag skulle ha för rubrik men jag tänkte berätta lite om min fullspäckade dag!

Vaknade lite sent så jag fick slänga på mig kläderna och springa till bussen. Hade körlektion klockan 9.30, gick riktigt bra men är alltid svårt när man börjar med nå nytt. Efter det var det skolan som gällde. På håltimmen sen så gick jag, Becci och Frida uppp på stan för jag skulle köpa ett skärp, hittade ett smalt, flätat på Bik Bok som var ganska fint (och billigt hehe), köpte också en ring på Gina. Hade lite fler lektioner och på eftermiddan som gick aningens långsamt...

Becci hade med sina egengjorda smycken idag så jag köpte ett halsband som är super fint! Kolla in hennes blogg här!

Åkte hem för att övningsköra lite, Frida följde också med och vi körde runt lite i Adolfsberg. Efter det åkte vi och hämtade syrran och hennes fästman som käkade middag med oss och nu sitter och slappar i soffan.

Ja det var väl min dag!



At my sister...

Sitter och chillar hos min syster som sitter och pluggar. Gick på stan lite innan jag gick hit, och köpte ett par leggins och ett svart, genomskinligt linne på Carlings. Insåg att jag inte hade nå snygga kläder att ha på lördag så det fick bli lite shopping :)! Ska försöka färga håret också imorrn kanske, blir lite mörkare eftersom min frisör sa att jag nog skulle passa i det.
Nu ska jag göra kakor!

Yoga!

Igår var jag helt dööd efter jobbet så därför sov jag istället för att blogga. Någon idiot hade lagt på en hösilage bal på en kärra med punktering och när man upptäcker punkteringen tänker man "nej men det går säkert bra", jag trog runt på femhundra kilo med en kärra som det var punka på !! Armarna är lite gele idag kan man säga...

Imorse blev det lite yoga på idrotten i skolan, riktigt skönt sådär på morgonen! Nu har jag håltimme och ska käka lite med Frida.

Yoga!

Igår var jag helt dööd efter jobbet så därför sov jag istället för att blogga. Någon idiot hade lagt på en hösilage bal på en kärra med punktering och när man upptäcker punkteringen tänker man "nej men det går säkert bra", jag trog runt på femhundra kilo med en kärra som det var punka på !! Armarna är lite gele idag kan man säga...

Imorse blev det lite yoga på idrotten i skolan, riktigt skönt sådär på morgonen! Nu har jag håltimme och ska käka lite med Frida.

"Vi kommer att dööööö!!"

Idag blev det som sagt riskettan efter min lille springrunda och sen övningskörning. Eftersom Frida inte har psykologolektion på onsdag så var vi tvungna att skriva färdigt en uppgift som vi skulle gjort imorrn så nu är det färdigt också.

Blev helt förvånad idag eftersom vi fick ta den silvriga volvon som är jättesvår och köra och Frida lyckas på något magiskt vis att bara få motorstopp ett fåtal gånger (skulle kunna räkna dem på en hand tror jag), hon lyckades starta på tvåan i motlut och körde i snigel fart genom en kurva på fyran utan att få motorstopp! Det är helt otroligt eftersom alla (och då menar jag min käre pappa trafikskoleläraren också) har fått konstiga motorstopp med den bilen för att kopplingen är helmysko! Sen fick vi såklart några goa skratt speciellt när frida kör mot en kurva och glömmer bort att släppa gasen, får panik och skriker "Vi kommer att döööö!!" fast mamma redan börjat bromsat med dubbelkommandot och det gick i sådär 20km/h, hahaha då skratta jag så jag grät kan jag tala om!

Nu ska jag väl sova antar jag...

Hurtbulle!

Idag har jag varit en riktig hurtbulle, jag gav mig ut på en springrunda och körde järnet! Så nu har jag invigt våren och mina springbyxor, tjoho!

Min outfit var så snyggt matchad så jag måste bara visa den!

Allt är svart och rosa!



Nu ska Frida och jag käka lite mat och sen dra på riskettan!

Godnatt!

Nu har nagellacket äntligen torkat efter att jag lagt på det. Det krånglade jättemycket när jag skulle fixa naglarna idag (låter superfjolligt jag vet):(

Imorrn blir det lite roligare inlägg från min sida, ska ut och köra lite med mamma och Frida så då får ni se hur det ser ut ;) Den här veckan är det inte någon ridning för vi har teorivecka på ridskolan men istället får man se ridlärarna hålla i clinic's på ridskolehästarna så det är roligt det med! Ska förmodligen gå på två clinic's en dressyr och en hopp, får hoppas att de är bra och inspirerande!

Nu ska jag sova, godnatt!

One down, a hundred to go...

Franskan färdig och inskickad! Nu är det bara Historian kvar just det jag hade ju lite svenska och göra också och ev. lite psykologi.... "Nejdå farmor jag har inte alls mycket i skolan", måste ju varit sinnesförrvirrad som sa det till min farmor i lördags liksom!

pluggelliplugga!

Idag måste jag plugga typ hela eftermiddagen/kvällen fast jag har noll lust för det. Massa historia som jag inte orkat ta tag i och franska också :S hur ska detta gå egentligen?! har iallafall laddat upp batterierna med lite gino som var kvar från i lördags (frukt och choklad tillsammans med glass) mums! Så nu ska jag bar asätta mig vid skrivbordet och försöka göra klart det här, wish me luck! (I neeed it!)

Seeeeeeeeg!

Denna dagen har varit så sjukt seg! Vädret har varit helt likgilltigt liksom grått och konstigt. Gick upp vid ca. kl 11.30, var lite trött från igår men vi hade väldigt kul så det var det värt! Red ju lektion igår också som jag tyvärr har varken bild eller film ifrån men det gick jättebra!
Lyckades få Lorentino på taggen rejält så han till och med brallade i galoppen och gjorde väääldigt luftiga byten, haha! Fick ungefär två dåliga språng vilka var helt och hållet mitt fel, la mig på mage en gång och glömde stämma av med halvhalter en annan gång, men förövrigt gick det bra. Formen var väl sådär(=icke existerande) men det va inte målet, målet var att få honom fram för skänkeln och få lite stöd i handen för en bra känsla och det uppnådde vi. Tänkte ta en till lektion innan andra omgången i hoppcupen.




Efter bommarna och oxern så blev han på taggen och galopperade på jättemycket! :) (han brukar alltid va som tuggummi på lektion så då är det kul när han tänder till lite:))

Hiss och Diss!

Jag vill faktiskt hissa två stycken produkter från Hööks!

CRW Exellent
Dessa ridbyxor är jättebra och liknar faktiskt Pikeur ridbyxorna i materialet, det är tunt och stretchigt. Passformen är jättebra, höga i midjan men ändå inte överdrivet och det helskodda är jättemjukt och skönt. De finns i många olika färger och priset är underbart, endast 779kr för damstorlekar.

 

Wilton dressyr/allroundstövel

Jättebra vardags stövel som går snabbt att rida in. Går att putsa upp dem också om man vill ha dem till tävling (jag har gjort det) då blir de superfina. Funkar bra till både hopp och dressyr. Kostar 1499kr som är ett väldigt förmånligt pris enligt mig.




Det jag vill dissa är denna gräsligt fula kopia av Charlesowen hjälmarna! Den kommer från My one och kostar ca. 600kr ett pris som jag aldrig skulle ge för något så fult som denna!


Chaplin

Chaplin är min tränares häst som nu är 21år gammal. Hon har tävlat honom upp till st:georg och han är en riktig läromästare. Förra året så tog hon in honom till stan igen (han har stått på landet hos hennes föräldrar) och satte igång honom efter en skada han haft. Jag hjälpte henne då mest med att ta in och borsta och mocka och så men efter några veckor så fick rida lite lektion på honom och det var så givande! Eftersom han var under igångsättning så var det korta, lösgörande pass som gällde och jag lärde mig att hitta lite känsla när jag red. Han är jättebra som läromästare för när man gör rätt gör han rätt och det går absolut inte att tvinga ner honom på tygeln eller nått man måste rida jättemycket med sätet och överskänkeln (sparkar man med hälen surar han ihop totalt). Det var verkligen superkul att hålla på med honom och vi blev bra kompisar. I vanliga fall så står han ute med huvudet i stallgången och försöker bita de som går förbi och när man skulle borsta honom så försökte han bitas och  så men efter ett tag så kännde han igen mig och då slutade han med det där. Han är en sådär mysig gammelgubbe som man kan stå och klia bakom örat tills han somnar typ. I sommras så köpte min ridlärare en ny häst, en 6åring som bara blivit hoppad i hela sitt liv och betedde sig som en tre/fyra åring, ett projekt alltså. Hon flyttade ut chaplin på landet igen och eftersom det inte går bussar dit så kunde jag inte föta honom där, istället hjälpte jag lite då och då till och borsta på hennes nya häst (Classic Win Win) och gör det fortfarande ibland om vill ha hjälp.

Ibland tar hon in Chaplin till stan igen och då brukar jag stå och mysa med honom oftast när ingen annan ser bara för han är så go'.


Här är en bild på oss precis när han kom in till stan igen, har typ inga muskler här och pälsen är lite dassig men han är söt ändå




Taggad!

Är supertaggad på att hoppa imorrn! har inte hoppat en riktig hopplektion på jättelänge och det känns som att det verkligen behövs! Skulle vara kul om någon kunde ta kort eller filma eftersom det var så länge sen, kanske är lite ringrostig efter den misslyckade tävlingen men jag tror att det kommer gå bra.

Tänkte skriva ett inlägg om en till sköthäst jag haft hoppas bli färdig ikväll. Kanske skriver lite hiss och diss också!

DÖÖÖÖÖD

Igår var jag helt död när jag kom hem från skolan, två tjejer i min idrottsklass höll i lektionen och de är friskis nördar. Vi andra fick alltså pina oss igenom ett intesivt pass som i stort sett tog kål på en. Dushade när jag kom hem och försökte ta fram datorn för att blogga lite men jag orkade inte hålla ögonen öppna speciellt länge... Sov i kanske en timme och gick sen upp och käkade mat, efter det var det bara att ta tag i plugget! Gjorde färdigt företagsekonomiarbetet och hoppas nu på MVG gjorde verkligen allt för att uppnå högre betyg använde mig till och med av mammas universitetsböcker så nu j***ar!

Ikväll är det jobb som gäller och imorrn ska jag få rida extralektion för det jag jobbat ihop. Vi är fyra stycken som ska hoppa för Åsa Eneroth jag har önskat Lorentino.

Nu har jag mattelektion!

skolan sucks!

Just för tillfället tycker jag inte om skolan alls, hade jag fått valt hade jag varit hemma hela dagarna. Idag glömde jag bort att jag hade sovmorgon som tur va kom jag på de precis innan jag skulle gå ut genom dörren. Fick lite extra tid att fixa mig men jag vet inte om jag blev nå snyggare för det, har lite av en bad hair day och en dålig ögonfransdag (de bara klumpar ihop sig och ser ut som spindelben, fult!) så jag ser väl llite mupp ut idag. Nu ska jag käka frukost!

It's True

Den sköthäst som jag haft längst är It's True eller Totte som han kallas till vardags. Han stod också i privatstallet och jag skötte honom i nästan två år.

Ägaren, Frida, kände Johan och hade sett mig i stallet när jag skötte Chile och eftersom hon behövde hjälp så frågade hon mig. Jag började sköta honom två, tre dagar i veckan och det var verkligen jättekul! Jag fick också följa med på tävlingar och lära mig hur det gick till. Fick efter ett tag börja rida ut lite på honom och jogga lite i ridhuset. Han är också otroligt snäll och man kan göra i stort sätt vad som helst med honom, han är hästen som stannar kvar när alla andra skenar. Det var nästan det bästa med honom för om man red ut med nån som hade en lite knäpp häst så var han ändå alltid helt lugn och om den andra hästen drog så kunde man galopera efter lite på avstånd utan att han hetsade upp sig. Han var helt enkelt bäst!







Hur fin är han inte på den här bilden liksom?!

Dagens outfit

Slänger upp en dagens!

Jeans-JC
Linne-Gina
Kofta-Cubus


Lyckades platta håret idag och hittade ett ljusrosa läppstift som jag gillar skarpt!


Kommer ett tidsinställt inlägg senare ikväll om en annan sköthäst!

Jippie!

Idag gick ridlektionen för en gångs skull bra! Det blev inte hoppning som jag trodde utan vi red dressyr istället. Han var fin i början när vi jobbade på volten med att öka och minska storleken på volt men blev lite hetsig efter höger galoppen. Tränade skänkelvikningar vilket gick sådär, han faller lätt utåt och man får då jobba nästan mer med ytter än inner vilket jag tycker är ganska svårt när de lägger sig mot skänkeln. Egentligen hade inte nått av det här spelat någon roll utan kommentaren jag fick av min tränare på slutet var det som jag blev mest glad över " Du spände dig nästan ingenting idag, bra!" att spänningen i framför allt armarna ska försvinna har jag tränat på i flera månader nu så det känns skönt att jag kunde lyckas med det.

Mötet med Sporren gick väl bra men innehållet var inte tillfredsställande om vi säger så fick några inte så roliga överraskningar, tänker dock inte nämna dem här på bloggen, men jag hoppas att det löser sig för jag tror att vi fixart ändå!

Våren är här!

Nu är äntligen våren här och solen skiner! Det var riktigt skönt att gå hem från bussen när soleen värmde och fåglarna kvittrade. Min katt har varit asmysig ända sedan jag kom hem och ligger nästan på tangenterna nu :)

Ska ha möte med Sporren ikväll (klubbens US) och vi ska planera våren lite och kanske komma fram till något vettigt. Ska rida efter det men vet inte vad vi ska göra, jag misstänker dock att vi ska hoppa (ska fråga om nån kan ta lite bilder eller filma).

På waynes med Frida och ska käka masarna, ...

På waynes med Frida och ska käka masarna, är typ pank nu men de är det värt!


Hästar genom åren

Tänkte jag kunde göra lite enskilda inlägg om hästar som jag har varit skötare på. Jag börjar med Chile han var min första "riktiga" sköthäst. När jag var skötare stod han i privat stallet på ÖFKs anläggning. Han är ungefär 165cm i mankhöjd och väldigt snäll. Jag var kanske bara elva tolv år och kunde hämta in honom från hagen själv och spola ben etc. han var verkligen toppen. Ägaren, Johan, Studerade på universitet under den perioden och pluggade mycket så jag fick lära mig att ta mycket ansvar. UNgefär samtidigt så började fritidsledaren på ridskolan, rida Chile de dagar som jag tog hand om honom (jag var fortfarande för liten och okunnig för att rida honom själv) och hon lät mig skritta fram och skritta av, jag fick göra det när Johan red också. Så småning om fick jag börja rida lite mer när dem var med och jag kommer så väl ihåg första gången jag fick galoppera. Det kändes som att flyga fram, hade aldrig ridit storhäst, han har ganksa långsam luftig galopp och jag kände mig så stolt för de flesta av mina kompisar såg på och nästan ingen av dem hade galopperat på storhäst förut.

En gång fick jag följa med fritidsledaren,Lisa, när hon skulle rida runt vår grönbana, och jag fick skritta och trava fram. Allt gick jättebra tills det kom en gammal puttrande motorcykel på vägen bredvid... Han började först att bocka och ända anledningen till att jag satt kvar var att jag lyckades få tag i en handfull man som jag kramphöll i. Efter några bock satte han iväg i sken mot stallet, Lisa försökte få honom att stannamen han kastade sig åt vänster och eftersom det var ett staket där drog jag tag i högertygeln varpå jag trillade av (hade nämligen ingen lust att galoppera rakt ut på gärdet på andra sidan staketet vilket mycket väl kunde ha hänt eftersom han är en bra hopphäst och staketet bara är ca. en meter högt). Landade på handleden som krossades, märkte dock inte det förens efter jag suttit upp på honom igen och skrittat några varv på stallplanen. Fallet resulterade i en bruten handled och en spricka i ett revben + några blåmärken. Kommer ihåg att det första jag sa efter jag trillat av var " Jävla häst! Nu kommer jag inte få vara med på hopplektionen imorgon, för mamma!" Vart jättesur för jag skulle få hoppa med min favorithäst. Kvällen spenderades på akuten där jag fick ett litet gips som jag fick gå runt med i fyra veckor.

Tråkigt nog så flyttade Johan och Chile precis när jag fick ta bort gipset men jag har träffat dem lite då och då när de varit och tränat eller tävlat igen här i Örebro.


Här är han, ganska söt eller hur?


Johan och Chile en hoppträning för ca. två år sen

Lost in my brain

Upptäckte precis att jag skrivit fel igår, det var inte Ahrlin som vann vasan det var ju Jörgen Brink! blandade ihop det, till det vässentliga, jag har egentligen ganska mycket och plugga men det är så enormt tråkigt, franska, svenska och företagsekonomi, just nu gillar jag inga av dem ämnena (eller några andra för den delen) så det känns bara jobbigt.

Vet inte vad jag ska skriva om heller... Kom gärna med förslag!

Full rulle hela dagen!

Idag har jag hunnit med mycket vilket var otroligt bra eftersom jag hade så mycket att göra!

På morgonen/förmiddan tittade vi på Vasaloppet medan vi åt frukost. Ahrlin vann i år igen och jag tyckte det var så gulligt när han började gråta när de skulle intervjua honom efter målgången! Bra väder och spännande upplopp resulterade i ett lopp som var kul att titta på.

någonstans mitt i loppet åkte jag och pappa ut och övningskörde, gick bra inga motorstopp, några tabbar men ändå helt okej. Vid elvatiden så åkte vi till Astrid och kollade på upploppet och målgången, och vi fick en god fruktsallad av min snälla syster. Efter det åkte vi och handlade lite och sen åkte vi hem.

När vi kom hem så gjorde jag urgoa snickers och medan de svalnade så åkte jag och mamma till mormor och morfar. Större delen av min eftermiddag har alltså bestått av att prata om schlagerfestivalen, dukar, porslin, arvegods, vittrinskåp, väskor, fåtöjler som är bra att sitta i, fönsterbygge, kvinnornas löner och hushåll, och en salig massa annat. Men trots att min mormor och morfar tjatar hål i huvudet på mig om deras livsviktiga promenader etc., så älskar jag dem ändå!

När vi kom hem sen så åt jag såklart lite av mina snickers, och städade mitt rum. Köpte en blomma när vi var och handlade så den pryder nu mitt soffbord. Lite senare kom Frida över och käkade lite snickers (blev hög på sockret i dem) och vi fick några sköna skratt.


Här kan ni se mina goda snickers (jag vet att ni blir avundsjuka)

jag börjar bli för gammal för sånt här...

Idag fick jag tugga grus för första gången det här året! Costa var på sämsta möjliga humör vilket visade sig tydligt på både framhoppningen och inne på banan...

Själva framridningen gick bra, hon kändes mjuk i sidorna inga direkta problem. Framhoppningen gick också bra ända till jag red som en kratta mot räcket vilket resuterade i en tvärnit som fick mig att flyga av. Jag hoppade såklart upp igen och försökte på nytt och det gick lite bättre men krävdes enomrt mycket ridning. När jag sen skulle hoppa oxern så sa hon nej och stannade tre gånger (lite chicken ridning av mig men ändå inte extremt dåliga hjälper) fjärde gången hoppade hon och femte gången också men som sagt så krävdes det en hel del övertalning.

Inne på banan så var hon spänd, det var mycket golk på läktaren och fulltutrustad tävlingsbana. Hon flög fram mot första hindret i ca. 180km/h och hoppade. Andra hindret var ett rosa plank och som jag förutspått så stannade hon på det, två gånger. Tredje gången tryckte jag över henne på fart och då fick jag såklart ett pet. Anridningen mot tredje hindret var kaos, hon sökte sig mot hindret bredvid och mina ytterhjälper brydde hon sig inte om det minsta = stillastående hopp, jag hamnar efter i språnget och hon drar iväg i landningen. Här valde jag att avsluta dagens ritt, att sitta och slita i tyglarna och sparka med skänklarna känns bara inte rätt. Till nästa omgång så kommer jag bara önska hästar jag vet pallar trycket på tävlingsbanan.

Tror att det finns en bild när jag hoppar första hindret, Kajsa tog nämligen kort, ska se om jag får tag i den.

Har precis kommit hem och ska ta ett bad och sedan gå upp till Frida och hjälpa henne rensa bland sitt smink och packa ner det hon ska ha kvar i lådorna inför flytten.

Dööd

skickade nyss in ett skolarbete som jag fick göra såhär på frdagskvällen eftersom jag är så otroligt smart (not)! Är också ganska förkyld och kan typ inte andas. Imorrn ska jag tävla och nu vet jag att kag inte ska ha lorentino utan Costa som jag också hade önskat så jag är nöjd med det. Har inte ridit enne på ett tag nu så det blir spännande att se hur det går, men jag hoppas att det går super!

Var hemma hos frida en stund förut för att prata lite och hämta säkerhetsvästen som jag ska låna av henne ( har ju ingen egen och hon använder aldrig sin) hennes mamma kom då ihåg att de hade en anna lite äldre väst som varit fridas syrras och jag provade den och den passade! Det komiska är att jag hade tänkt köpa en exakt likadan av en annan tjej i stallet men jag fick den eftersom den bara hängt där och ingen använt den och den är jättefräsch! tror att jag kör på den svarta imorrn dock med min svarta v-ringade tröja under. kommer bli snyggt!

nej nu måste jag sova lite så jag är pigg imorrn!

Busstrafik-nej tack!

Det ska bli så skönt när jag får körkort och slipper dessa förbaskade bussar. Jag tycker faktiskt inte att de går tillräckligt ofta mmed tanke på vad folk får betala när de väl går på bussen. Bara för att jag inte hann med den som gick tio i så får jag ta den som går tio över men då kommer jaag fram precis så jag hinner så det känns så dumt.

Jaja, ska ju som sagt ha körlektion kl.9.30 så då kommer jag iallafall ett steg närmare körkortet!

Märta <3 Tävla

Nu är det hoppcup på klubben, första omgången går på Lördag och jag är super taggad! Fick Lorentino, alltså samma häst jag vann KM med, så nu är jag superlycklig. Får hoppas bara att han är på hugget så att det går fort :P

Har kört idag med mamma och fick köra på hertigkarlsallé med andra ord-många trafikljus. Märta Nilsson lyckas såklart få motorstopp vid ett av dessa rödljus och klockan var sådär runt sex, hade jag panik? Ja, gick det bättre att ens starta bilen då? nej. Ett tips till alla övningskörare där ute: åk inte på hertigkarlsallé förens ni vet säkert att ni kan komma igång efter att ha stannat.

Nu låter det som att jag är sämst på att köra bil men så är inte fallet, bilen måste bara ha väldigt mycket "grundgas" som det kallas och märta nilsson är inte så bra på det. Iallafall så bestämde mamma och jag att vi skulle öva på att stanna och starta så det gjorde vi i ett nybyggt område som heter Nyponlunden strax utanför mellringe. Där körde vi runt i ungefär 45 minuter och stannade-startade, stannade-startade. Jag är nu "mästare" på att starta!

Kör lektion imorrn med Thea igen så nu ska jag in i duschen och hoppa i säng!

Träningskläderna!

Lovade ju att lägga upp bilder på träningskläderna så här kommer dem!


Byxorna, något konstigt märke som heter RUN, otroligt sköna känns knappt som man har på sig några byxor alls.



Tröjan är från reebok men jag kommer nog vänta med att använda den tills sommarn har kommit

what's up?

Igår så var jag jättelat och sov i stort sett hela förmiddagen och åkte sen till skolan vid tolv. Lite seg dag fram till klockan fem men efter det så åkte jag, mamma och Astrid till Stadium Outlet och köpte träningskläder. Jag fick med mig ett par långa springbyxor och en träningstopp (lägger upp bilder ikväll) efter det så åkte mamma och jag hem, jag bytte om och sen så övningskörde jag till stallet. Fick mototrstopp x antal gånger bilen jag körde är lite speciell och jag har inte kört den på ett tag så det fick gå som det gick.
Red Denver igår på lektionen, gick faktiskt bra, var avslappnad och så.

Nu ska jag gå till bussen, har körlektion klockan 9.30, wish me luck!

RSS 2.0