Sämst på uppdatering!

Ja idag har jag ju varit sämst på att uppdatera! Får väl bättra mig tills imorgon.

Sitter nu med Leo i stallet och ska snart iväg på styrelsemöte. Har varit här sedan klockan halv två idag eftersom jag har haft Tårtan idag. Tårtan var jättejobbig i början och han lyssnade vaken på hand eller skänkel men efter att han kommit loss i sidorna blev han riktigt fin. Tänkte lite mot öppna i högergaloppen eftersom han är så stel i det varvet, det blev stor skillnad!

Har väl gått runt och småpysslat lite sedan dess och mest pussat på Tårtan faktiskt.Har gjort lite nytta också och har skrivit USstyrelsen verksamhetsberättelse!



Nu ska jag gå på möte!



Love Ikea

Ibland så älskar jag bara Ikea! Vissa möbler som man köper vill man ju inte ska kosta en förmögenhet eftersom de ändå ser exact likadana ut oavsett priset. Ett sådant exempel är mitt nya skrivbord som mamma och jag köpte idag, det är helt vanligt svart och vitt med en låda och ganska litet. Jag tror det kostade ungefär 400kr vilket jag tycker är ett bra pris eftersom det är snyggt också!

Skulle egentligen hämtat ett gammalt skrivbord som stod på vinden hos mormor men mamma och jag bestämde att det skulle va bättre med ett nytt så nu har jag det här skrivbordet:


Ganska snyggt, eller hur?

Dagens outfit

Idag har jag städat mitt rum och hjälpt mamma och pappa med resten av huset också. Senare under dagen ska mamma och jag åka till mormor och morfar för att hämta lite grejer bla. ett skrivbord, en plywood skiva och en dörrmatta. Skivan och mattan ska jag ha i stallet i mitt skåp och skrivbordet ska jag förståss ha i mitt rum.

Såhär ser iallafall dagens outfit ut: Jeans-JC, Kofta-Åhlens, Linne-HM



Lite sämstig bild men så får det bli!


Tävlingen

Tävlade ju idag på Costa, jag red LC:2 vilket jag tycker är ett ganska svårt program eftersom det är mycket avsaktningar och igångsättningar som verkligen sätter prov på ryttarens samspel mellan hjälperna.

Iallafall så var hon rättså fin på framridningen och skötte sig bra men som väntat så dog hon lite inne på banan. Galoppen, som varit hyfsad på framridningen, vart katastrof inne på banan och jag fick fyror på båda galopperna. Hon kastade med huvudet, studsade på stället och böt en gång galopp. Mycket av det här är mitt fel eftersom jag lätt spänner mig när jag känner att något börjar gå galet vilket gör att det går ännu sämre än om jag skulle ha slappnat av. Fick i slutänden 58% vilket jag konstigt nog är nöjd med dels för att jag aldrig hade tävlat Costa förut och för att sist jag tävlade så fick jag ännu sämre procent.

Vet inte om någon tog några bilder men förhoppningsvis så kommer det upp någon bild från idag.

Tävling!

Idag ska jag tävla, det är andra omgången i dressyrcupen. Jag ska rida en häst som heter Costa och som jag aldrig har haft på tävling förut så vi får se hur det går. Igår kväll putsade jag stövlar och gjorde rent mina sporrar o så. Nu ska jag gå och fixa med de sista grejerna innan jag käkar lunch och åker iväg.


Bjuder på en bild på mig och min gamla sköthäst It's True, tycker att den är så fin


Dagens outfit

Det här var dagens outfit, lite sent upplagt kanske men min dator strulade imorse och jag hann inte ladda upp alla bilder i skolan.

Efter På spåret så ska mamma och jag åka och hämta mina ridstövlar, jag tänkte nämligen inte på at jag skulle tävla imorrn så de är aningens skitiga! Hjälmen ska också rengöras och torkas.

Dagensoutfit: Kofta-Only, Jeans-JC, Linne-Gina

Haha, stökigt rum i bakgrunden!


I skolan

Sitter i skolan och har gjort nada på min mattelektion, tittade på film istället på Tinas iphone. Nu ska vi ha svenska, kul (not). Här kommer lite bilder från Wayne's.

Frida







Brownies.... mums!


Nu sitter jag på Wayne's med Frida och har...

Nu sitter jag på Wayne's med Frida och har beställt en foccacia och päronfestis:-)


Mini-spa

Har haft lite minispa här hemma och har badat med olja (man blir ju så torr av att sola) och ska fixa naglarna lite. De går sönder jättelätt när man är i stallet så det gäller att hålla dem i trimm.
Förut, innan jag badade, så tittade jag hur mycket solariet hade tagit, och jag har faktiskt lite bikinilinjer. Får helt enkelt boka in en solning om ungefär två veckor igen så att brännan byggs på lite, eller ska jag sola om en vecka?

Nån som är bra på vad som gäller vid solariesolning?


Hursomhelst så ska jag fixa naglarna nu och sen sova. Tänkte att jag skulle ha lite bilder i det här inlägget men så blev det ju inte, har dessutom inte hittat sladden till min kamera laddare så just nu är alla bilder från min mobilkamera, suck!

Godnatt!

Hemma och...?

Kom hem i tron om att jag skulle göra lite skolarbete men så blev det ju inte! Hjärnan känns mest som mosad banan efter att ha tränat på morgonen och sedan bubblat och solat. Tillråga på allt så var den första föreläsningen idag urtråkig! De sista fem minuterna så hade jag fattat vad det handlade om men innan dess höll jag på att somna typ tre gånger. Den andra föreläsningen var bättre men efter att ha lyssnat sådär mycket prat så blir det liksom gegga i huvudet. Tror jag ska käka lite mellanmål snart, en macka eller så...

Glömde ju berätta om min eftermiddag igår!
Fick iallafall ett samtal från Tårtans ägare (Åsa) där hon berättade att hon var jättesjuk och inte orkade rida och undrade om jag kunde ställa upp. "Självklart" svara jag då, åkte ju sen till stallet eftersom jag skulle jobba och gjorde det vilket resulterade i att jag fick rida efter jobbet. När klockan var ungefär tio över nio så hade alla hästar fått mat så jag gick ner till Tårtan och gjorde iordning honom med tanken "det gör inget om det inte går så bra, han måste ju bara röra på sig", i huvudet. Kommer sedan in i ridhuset och sitter upp på en häst som tar framåtdrivningen direkt!
Han var urmysig och kom loss i båda sidorna och lyssnade verkligen på halvhalter och skänkel. Galoppen kunde ha gått bättre men det var inte det som jag ville skulle funka, målet var att han skulle jobba bra i skritt och trav och ta framåtdrivningen, vilket han gjorde, så därför tog jag bara två galopper i varje varv och tog bara något varv på fyrkanten och volten. I slutet jobbade jag honom i både skritt och trav i skänkelvikningar och han vart riktigt fin på slutet!
Ibland så bara älskar jag lilla Tårtan!



Måste ju ta med en bild på lilla hästen!



Har varit och badat, bubblat och solat med...

Har varit och badat, bubblat och solat med tjejerna idag. Asskönt! Nu ska vi ta en tur på marknaden innan vi går på föreläsning. Blir sen en plagg o slappdag!


Lappen!

Glömde ju att visa min ursnygga lilla lapp jag fick på Conventum!

Är den inte söt?!


Workshop!

Har ju varit på Småföretagsdagarna på Conventum idag istället för skolan, det var intressant men lite svårt att förstå allt som hade med export att göra.

Efter "workshopen" gick jag och Tina och tog en fika på La Baguette, mysigt! Gick till Nilsons för att hämta mina skor men de var inte färdiga, suck!

Är nu på jobbet och ska gå och sopa lite i sadelkammaren.


Dagens outfit: Jeans från Gina, gammalt linne och kofta från Åhlens


På trafikskolan

Sitter nu på trafikskolan och har precis käkat lite kina-mat från Shanghai. Började morgonen med att försova mig, vaknade vid kl.10 och bussen gick tio över. Bra jobbat Märta!
Hur som helst så fick jag ta en lite senare buss och kom nån minut försent men det gjorde ingenting. Körlektionen gick bra fast jag gjorde några nybörjar tabbar. Nu ska jag till conventum och gå på Småföretagar konferensen med min klass.



Mot stallet!

Kom hem för ungefär en halvtimme sen och har käkat lite makaroner och köttbullar,mums!

På min shopping tur så köpte jag två par jeans (de jag berättat om i ett tidigare inlägg), ett par strumpor och en kofta från Åhlens. Bilder kommer ikväll för nu måste jag byta om och dra till stallet!

Ciao!

MT är trams!

Har MT lektion vi pratar om kommunikation och vad det är, men mest känns det flumm;-)

Har kört färdigt nu och ska ta en snabb sh...

Har kört färdigt nu och ska ta en snabb shopping på stan.


Gröt och målade naglar

Håller på att gör managrynsgröt och har precis målat naglarna (får försöka att inte kladda), mannagrynsgröt är så bra för det känns inte som gröt utan lite mer som pudding typ och därför också mycket godare än exempelvis havregrynsgröt (enligt mig då).

Flög upp ur sängen vid 20 över åtta eftersom jag trodde att jag försovit mig men det hade jag ju inte :P ska ju inte köra förens 20 i elva så därför har jag hunnit måla naglarna och gjort gröt!

Lägger upp ett nytt inlägg efter körningen så får ni se hur det gått!

Gröt!



Vårat otroligt gammla grötrecept




Och mina otroligt knubbiga fingrar!

Sängen ropar mitt namn

Är faktiskt jättetrött nu så ska straxt gå och lägga mig. Jag hann färdigt med svenska uppgiften (fick lite flyt på slutet) och känner mig nöjd med dagen! Har hunnit med både hästen, skolan, bloggen och sen plugg och klockan är bara fem över tio!

Imorgon ska jag övningsköra på förmiddagen så jag hoppas att ni sitter i skolan då och inte är ute på vägarna! (är faktiskt riktigt bra på att köra) Sen ska jag köpa nya jeans två par, och om jag hittar en kofta eller en långärmad tröja så ska jag köpa en sån också. Mina nuvarnade jeans är det hål i för att jag har slitit ut dem så mycket att det blev hål, typ idag (upptäckte det för fem min sen ;P). Och jag får inte glömma att köpa ett par nya vanliga leggins också(de går ju alltid sönder!!!!)


Nu blire sängen,

Godnatt!

HAHA kolla in påsarna under ögonen på denna bild! Fail man är ibland ;)


Ny design!

Nu har Fannie hjälpt mig med designen här på bloggen så massa hiss till Fannie, hennes blogg hittar ni här!
Själv är jag ju ursämst på bloggdesign och allt vad det innebär så det behövdes verkligen.

Vad tycker ni om designen?

Tänkte berätta lite kort om resten av dagen; Tog bussen upp till stallet efter skolan och hamnade i cafeterian ett ganska bra tag. Tillslut tog jag mig samman och gick ner till stallet och borstade och gosade med Tårtan. Pratade lite med folket i stallet och åkte sedan hem. Har nu käkat och kollat lite på guldbaggegalan. Nu ska jag försöka skriva färdigt ett svenska referat som jag håller på med men det går inge bra för jag har verkligen ingen motivation alls :( jaja, det är bara att kämpa på!

Här kommer lite bilder från dagen:

Lite suddig bild men här är Tårtan!



Ridskolehästarna i hagen



Det här var den underbart blåa himmlen idag


Ensam...

Pga. några dumma människor på min skola så finns det inte så många laptops kvar (de snodde tolv stycken) alltså får Märta Nilsson sitta ensam vid en stationär dator massa långt ifrån alla andra :(. Nu håller jag på och skriver om Åsmund som är en av Sveriges mest kända runristare, låter urtråkigt, jag vet, men det är faktiskt ganska intressant. Trots min ensamhet så blev dagen ändå ganska lyckad eftersom Tårtan var snäll och vädret var fint!

Har försökt mobilblogga hela dan försökte ...

Har försökt mobilblogga hela dan försökte nämligen skicka med en bild på Tårtan men det gick inte så bra;-) har iallafall svenska lektion, drar till stallet sen


Fest!

Kvällen fick en helomvändning när jag fick ett litet sms från Sara i min klass där det står " Fest kom!" så nu bär det av till Tybble för lite jensen fest med några från min skola!

Fest!

Kvällen fick en helomvändning när jag fick ett litet sms från Sara i min klass där det står " Fest kom!" så nu bär det av till Tybble för lite jensen fest med några från min skola!

Kört bil!

Nu har jag precis kommithem från min övningskörning. Det var nedväxling som stod på schemat och det gick faktiskt ganska bra. Fick några motorstopp men inget som var direkt stressande. Känner mig redo inför veckans lektioner på bilskolan och är riktigt taggad på körkort nu!

Det är en sån här bil jag kör med, Volvo V50


Idag har man fått mindre trevlig info som har gjort att jag har tänkt om angående min lilla framtid. Det här blev inte som jag tänkt mig och jag vet helt enkelt inte om jag pallar det längre, jag funkar inte bra under stress och när folk då börjar kommentera ens beslut så känner jag bara att jag lika gärna kan lägga av. Vet inte hur jag ska göra än får väl se vad jag tycker imorgon.






Fan! Jag glömde att ha i socker i kakorna ...

Fan! Jag glömde att ha i socker i kakorna så de blev mindre goda :( Hatar också folk som inte säger vad de tycker själva utan skickar nån annan, det är svårt att respektera såna människor!


DUSmöte och övningskörning!

Japp, det är det som står på schemat idag. Klockan tjugo i två kommer Sofia och hämtar mig och sen åker vi tillsammans till klubben för att ha DUS möte. Jag tog mig också tiden att baka lite Drömmar som jag tror blev goda (har inte smakat än) de ser bra ut iallafall:)

Nån gång efter fyra kommer pappa och Gabbe och hämtar mig så ska först Gabbe övningsköra och sen jag. Vi får hoppas att det går bra för på Tisdag och Onsdag så ska jag övningsköra på bilskolan. Sist jag körde fick jag tre motorstopp i en korsning för jag råkade glömma att lägga i ettan första gången och andra gången var jag så stressad för att det stod så många bilar bakom ;P Ni får helt enkelt hålla tummarna! (och hålla er inomhus haha).

Jag köpte ju godis till i Fredags men då åt vi så mycket annat gott så nu står det här och stirrar på mig samtidigt som det skriker "ÄT UPP MIG", jag har redan fallit för Fantan en gång och tagit en klunk men än har jag inte gett mig på godispåsen. Tror jag ska gå och äta en apelsin nu!

Uttråkad...

Mina päron kom precis hem, de har varit hos farmor, och göra onödiga ljud. Sitter och har enormt tråkigt och försöker komma på vad man ska göra kl.22.00 på en lördagskväll när man är hemma. Det går inte så bra (uppenbarligen). Tror jag ska se någon film eller nått.

Go'kväll!

Kom nyss hem och är ganska seg i kolan...

Idag sprängdes de flesta planerna redan vid "frukost bordet" (klockan var ju trots allt elva när vi började med frukost och halv två när vi slutade) eftersom Tove hämtade HM katalogen. Ni kan ju förstå vad som hände då, alla bläddrade igenom katalogen, kommenterade med ord som "den var fin", "den såg konstig ut", "måste ha!!!" etc. och skrev sitt namn vid grejer som vi ville ha. HM får nog en ganska saftig beställning snart!

Frukosten var väldigt god och jag kan ju säga att jag åt en och annan macka med Nutella på, inte det nyttigadte här i livet men helt värt det ändå!

Allt detta ledde till att det drog ut på tiden och eftersom Frida skulle iväg vid halv fyra så kändes det inte värt att stressa in till stan för att sola. Det får vi helt enkelt göra en annan dag! Vi bestämde oss för att bara dega framför Tv:n istället och titta på ännu fler avsnitt av SATC. Jag målade också om naglarna då de hade blivit lite slitna och färgen börjat gå bort så nu har jag en underbart skrikrosa färg på mina naglar. Fick "hjälp" av Tina att måla höger och för att vara lite av en nybörjare på att måla på andra så tyckte jag att hon skötte sig  bra! Tina joinade sen i skrikrosa naglar klubben och målade naglarna hon med.


Frukosten var jättemumsig...


(I mitt tidigare inlägg idag står det lökar frukost, men det skulle stått käkar frukost, touchmobil är fortfarande lite knepigt ;P)

 




Har lökar frulle tillsammans med tjejerna ...

Har lökar frulle tillsammans med tjejerna fram tills nu, nu sitter vi och ringar in grejer i hm katalogen som vi ska beställa. Finns faktiskt assnygga grejer! Snart ska vi försöka ta oss in till stan och sola. Ska bli riktigt skönt!


På jobbet och har fika paus sitter och skv...

På jobbet och har fika paus sitter och skvallrar med stallbarnen, askul faktiskt! Till och med i elva åringars liv finns det riktigt intressanta intriger... ;-)


Snabb fönstershopping

Idag efter skolan så tog jag en snabb tur på stan med Frida Nilsson, vi kollade på present åt hennes mamma, jag lämnade in mina skor hos nilson (sulan hade lossnat och dem var allmänt trasiga) och så kollade jag på jeans på JC och Gina. Inne på JC hittade jag den modellen som jag har haft ett tag nu som vardagsjeans de heter PEP! skinny. På Gina så provade jag ett par jeans som hette Silvia som satt jättebra och priset var himmelskt! 199kr för par jeans tycker iallafall jag är som hittat eftersom jag ändå bara har mina jeans i en säsong.

Dagens hiss blir alltså Silvia jeansen från Gina!

Snart ska jag dra till stallet och jobba lite sen ikväll blire myskväll med tjejerna hemma hos Tove (ute i skogen haha). Förmodligen blir det lite SATC också och kanske lite gottis. Nu får ni se min otroligt snygga stalloutfitt som jag ska ha idag:
  • Underställ-Ullmax
  • Ridbyxor-Mountain Horse
  • Väst-Hööks
  • Strumpor-Grangården
Över detta tar jag min Mörkblå Gersemi jacka som jag köpte på Stockholm horseshow.

Känner mig otroligt vacker (not) på den här bilden, ljuset är inte heller så bra men hittar man inte sladden till sin vanliga kamera får man nöja sig med mobilkameran!



Det här är jeansen, ska dock inte köpa dem förens nästa vecka när min lön har kommit


Är i skolan... Har precis kommit till skol...

Är i skolan... Har precis kommit till skolan och ska snart ha matte, kul not! Jobbar senare ikväll så det blir nog lite fler inlägg


Tänkte prova att mobilblogga lite, vi får ...

Tänkte prova att mobilblogga lite, vi får se hur det går hehe ;P


Ny mobil!!

Äntligen har man fått en ny mobil! Det blev en Sony Ericsson Experia X8. Har suttit och fibblat med den hela kvällen nu och den verkar helt okej även om jag inte vant mig riktigt vid touch än. Försöker också mobilblogga men mms:et har fortfarande inte kommit iväg än, stor bild kanske? hursomhelst så dyker det säkert upp här nån gång :P

Varit i skolan idag och känt mig lite lost och allmänt pisst-off på typ hela jordklotet men dagen blev hyfsat produktiv ändå. Fick reda på halvtids resultatet i Historia B och det ligger på topp! känns jättebra faktiskt att man har ett ämne som är kul och som man inte behöver jobba häcken av sig för att få bra betyg i.

Glömde ju säga attt jag var på Hööks igår och skulle byta mina vita ridbyxor (en liten söm hade gått upp) och då såg mamma en jättesnygg väst för bara 100kr, en svart i softschell med rosa flece på insidan. Den var ganska tunn och den verkar helt perfekt för att ha över en långärmad när man ska rida i ridhus såhär på vintern. Så än så länge är det hiss på den men vi får väl se om den håller.


Det här är västen jag köpte, hiss eller diss?




På jobbet...

Sitter nu på jobbet och har tagit en liten paus innan jag ska gå med nästa grupp. Psykologilektionen i morse var jätterolig och väldigt inspirerande! Det är sjukt vilket perspektiv man kan få på saker bara av att läsa lite i en bok om psykologi. Läraren verkar också jättebra men idag var hon lite sjuk och hes så hon var ju kanske inte på topp direkt.
Franska lektionen efter lunch var faktiskt också jättebra, vi gjorde inte så mycket på franska men nu har vi fått en ny lärare som är ganska nyutexaminerad från universitet och verkar ha många bra idéer, så hiss till henne!

Ska straxt gå iväg med nästa grupp och sedan börja fodra hästarna!

Gårdagens ridning

Ja igår åkte jag ju till stallet för att rida både i min vanliga grupp på ridskolan men också på en kompis häst, Jaruza. Att rida Jaruza var lite av en utmaning och eftersom hon, enligt Jossan, var på sitt värsta humör så kan ni ju förstå hur det gick. Det var ju lite struntsamma faktiskt eftersom jag bara skulle käna in mig lite och få se hur hon är så jag är nöjd ändå. Jag kunde faktiskt både skritta, trava och galoppera och i slutet av passet sökte hon sig lite neråt i skritten.

I min vanliga ridgrupp fick jag rida Jim precis som jag trodde, det gick inte uruselt men inte riktigt bra heller, jag valde en dressyrsadel som var otroligt obekväm så jag satt liksom halvt framåt lutad. Jag var också trött efter den tidigare ritten (hehe har inte så bra kondis) men jag kämpade på ganska bra. Han sökte sig faktiskt neråt i alla gångarter och jag fick till två fina galopp fattningar och en fin halt så jag är nöjd ändå.

Nu ska jag blåsa håret sätta på mig kläder och dra till skolan (wihoo) årets första psykologilektion väntar! Mer uppdatering kommer förmodligen när jag kommit till jobbet.

Om mig!

Jag heter Märta Nilsson, är 17år (18 i november) och bor i Örebro. Jag går på en skola som heter Jensengymnasium där jag pluggar Sam.Ekonomi. Mitt stora intresse är hästar och ridning som jag lägger nästan all min lediga tid på.

Jag rider på en ridskola som kallas Karlslunds ridskola men som egentligen är en del av Örebro Fältrittklubb. Jag rider lektion på ridskolehäst en gång i veckan och jobbar på Onsdagar och varannan Fredag som stallvärdinna. Förutom det så är jag just nu orförande i Ungdomssektionen och medlem i DUS (distriktets ungdomssektion).
Jag brukar också ta hand om en häst som står i privatstallet som heter Tharón men kallas Tårtan.

När jag då inte har hand om någon häst eller är i stallet så pluggar jag eller är med kompisar.

Det var väl "allt" om mig då!


Det här är jag och min ridlärares äldsta häst Chaplin






Kort (eller långt?) om dagen idag!

Dagen startades enormt segt med att man knappt orkade ur sängen eftersom man vaknat sådär en kvart innan klockan ringde. Gick först upp och blev anfallen av en väldigt påfrestande katt, som jag mest fick damp på eftersom den sprang mellan benen på mig så att jag höll på att snubbla, som ville ha mat. Gick sedan död som en Zombie tillbaka till mitt rum och dog i en kvart tills klockan och min mamma väckte mig och jag fick släpa mig upp igen.

Åkte sen till skolan och hade tre stycken enormt tråkiga lektioner som jag helst hade sluppit eftrsom jag känner mig som en mupp idag. Allt är fel och jag känner mig mest tjock och ful om jag ska vara ärlig. Håret är konstigt och skulle behöva klippas och min garderob behöver en totalmakeover (eller iallafall fyllas på med lite nytt), bankkontot innehåller väl en sådär 300kr just nu och är i stort behov av påfyllning, nån som har nått bra tips? :P

Senare idag ska jag åka iväg till stallet för att först ta en tur på Jaruza som är min kompis Josefins häst. Jag ska nämligen ha hand om den i Mars så Jossan och jag bestämde att jag ska få rida henne några gånger innan så att jag får känna in mig lite på hur hon är. Efter det ska jag förmodligen hålla på med massa lappar som ska upp inför Årsmötet för jag tvivlar starkt på att någon annan har fixat det. Sedan kl.20.10 är det ridlektion som gäller förmodligen har jag Jim idag med men man vet aldrig med Petra hon kan ju hittat på något annat, jag vet dock inte vad vi ska göra men förmodligen rider vi dressyr.


Här är Jaruza, Jossans häst





Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0