Värdelös vecka?

Den här veckan så har jag bara varit i skolan måndag och tisdag, resten av dagarna har jag varit hemma och varit sjuk men mest trött faktiskt. Så hela veckan har jag käkat minestronesoppa och tittat på alla Sailor Moon avsnitt (har två kvar av hundra).
Inte ridit någonting alls och inte kunnat plugga heller, har helt enkelt ingen motivation till plugg överhuvudtaget men jag måste väl ta mig samman så småningom.
Tänkte att jag kanske ska rida lite nu i helgen eller så, funderar på om jag ska ta med mig Frida så kanske hon kan skrika lite åt mig och ha lite lektion. Jag tycker att det är mycket lättare när nån annan säger åt mig vad jag ska göra även om jag kan det dem säger, man skärper till sig liksom.
Inte så kul inlägg kanske men nu vet ni iallafall hur det ligger till.

Soova!

Har glömt bort bloggen lite och ska snart sova så det kommer inga vettiga inlägg förens imorgon. Då ska jag troligtvis rida lite på Keops (fuxen) men jag ska höra med isabella imorgon hur hon har tänkt, hon ska nämligen iväg med Angel och Johnny på nån pay n' jump så hon kommer väl vara helt slutkörd när hon kommer hem.
Det är ju inte så lite kallt heller...
Hursom så ska jag försöka ta tag i rensningen av mitt nya rum med garderoben och allt. Kommer bli så fint när allt är klart! Ni ska få lite före bilder imorrn så kommer ni förstå hur mycket som ska göras innan jag ens kan börja tänka på inredning...
Jag tänker inreda det som ett kontor/bibliotek från imperialismen ganska mörkt och "murrigt" men ändå inte. Grunden kommer vara ljus men hela väggen mot garderoben kommer täckas av en stor bokhylla i mörkt trä som jag ska fylla med mina böcker och lite andra pryttlar.
Garderoben kommer vara vit, vit och ännu mer vit, allt för att det ska kännas som att det är större och ljusare än vad det egentligen är.
Jag vill att det ska vara klart nu!
Godnatt

Gårdagens pass med Angel

Tänkte skriva lite om gårdagens pass som var det första riktiga passet på Angel.
Jag började med och skritta fram och känna att hon gick fram för hjälperna och hade en avslappnad men framåt skritt. Sen när jag kortade tyglarna så körde jag igenom allt från början, ställa varje hörn, halvhalter, rak på rakt spår osv. När det började kännas bra så började jag flytta henne för skänkeln fram och tillbaka från spåret för att hon skulle bli uppmärksam på mig och lyssna på hjälperna och hon var riktigt duktig!
På volterna så ställda jag igenom ordentligt och flyttade både bogen och ibland bakdelen för att kolla av hur pass mycket kontroll jag kunde ha på bakdel och framdel. Hon tyckte det var jobbigt på volterna så hon kråmade sig lite men hon lyssnade ganska bra ändå.
I traven sen så försökte jag fortsätta på volterna och tog inte så mycket långsidor då hon lätt blir springig eftersom hon inte riktigt orkar. Hon var ganska duktig men man märkte att hon tyckte det var jobbigt för hon "stoade" sig lite ibland.
Galoppen har jag lagt åt sidan till att börja med då den är väldigt svår på henne. Jag galopperar fast jag jobbar inte så mycket i galoppen hon sparkar bakut ibland och byter galopp ibland så jag försöker att ta det lugnt med galoppen.
Jag är ganska nöjd med passet iallafall!

Stallet

Jag tänkte att jag skulle visa bilderna som jag tog igår på stallet!
Här ser man de sju boxar som finns i stallet och dörren ut till hagarna
Här är spolspiltan (!)
Dörren till vänster är sadelkammaren och den till höger är toan
Den vänstra dörren leder till hallen där det finns fikarum och omklädningsrum med dusch
Här är Angel som jag ridit på två gånger nu

Ridning ikväll!

I kväll ska jag åka ut och rida lite på Angel, så jag kommer fota stallet och hästarna tyvärr blir det med mobilen men bättre än inget alls!


RSS 2.0