Midsommar!

Idag är det midsommar! Jag ska fira med lilla familjen här hemma och sen på kvällen ska jag hänga med min syster. Vädret är som det är men vem bryr sig liksom, vi ska ändå inte dansa runt någon midsommarstång det är liksom inte vår grej!
.
Vi ska äta massa god mat och bara ha trevligt, det hoppas jag att ni också kommer ha!
.
Nu ska jag hoppa in i duschen och dra på mig lite kläder!

Jordgubbar, mjölk och gossipgirl i sängen

Idag så tog Karin underbara bilder på mig när jag red Caruso på ängen. Jag försökte mest lösgöra honom i början och inte ställa så mycket krav utan få honom att själv försöka hitta dit vilket jag mysket väl vet att han kan. Just nu så håller han på att bygga muskler (ser ut som ett benrangel) och kan därför inte bära sig riktigt ordentligt i någon finare form och han är pga. sin sjukdom mycket stel. Därför snurrade jag mest runt på volt. Efter en liten stund så kortade jag upp galoppen lite och red en kortsida på gärdet i förvänd för att lösgöra ännu mer (ett tips jag fått av min tränare) vilket fungerade ganska bra tills det att han laddade för byte och jag tänkte att jag skulle haka på hans tankegång så då la jag om skänkel och satt i lite och vips så hade vi ett litet byte! Det är så kul att rida hästar som kan sådär mycket att man bara behöver göra det trots att de kanske inte är i topp trim.
.
Efter att jag ridit en liten stund (jag red kanske 20 min när vi kommit till gärdet) så fick Karin hoppa upp och prova lite eftersom jag hade pratat med Elisabeth (ägare) innan om att jag ville att Karin skulle få prova lite vilket hon tyckte var helt okej. Karin var superduktig! Detta var den första stora privathästen hon ridit på och har innan dess mest ridit ridskolehästar, jag hade ju suttit på innan och hade på känn vad som behövde göras så jag tjatade lite på henne i både skritt och trav och hon fick jobba mcket med halter eftersom Caruso blev lite uppspelt. Efter en stund så lossnade det och Karin kunde göra jättesmå kramningar när hon gjorde halt och han ställde upp rakt och fint utan att dra upp huvudet i vädret. Hon provade också att galoppera lite och fattade från skritt eftersom Caruso är så bra på det och det är en häftig känsla som man aldrig får på ridskolehästar. Första galoppen gick väl sisådär, men andra galoppen så kom hon ner mer i sadeln och kunde börja inverka på honom vilket resulterade  i att han jobbade på riktigt bra!
.
Sen traskade vi hemåt igen och Karin var superglad eftersom hon fått en så skön känsla när hon red och jag är glad över att hon fick det för jag vet ju själv hur tråkigt det kan vara på ridskolehäst när man känner att man inte får någon reaktion hos hästen.
Imorgon så ska vi rida igen på ängen så då får ni troligtvis ännu fler bilder!
.
Nu jordgubbar, mjölk och gossipgirl!

Dagarna går för fort...

Det känns som att alla mina dagar mest försvinner i ett enda blurr men hursomhelst så har jag lyckats ta lite otroligt fina (host) mobilbilder på lite saker.
.
I måndags så övade jag och Karin på att linda ben inför kursen som vi hade sen på tisdagen, igår alltså. Trots att jag inte lindar ben så ofta så måste jag säga att jag är ganska grym! Här nedan ser ni lite bilder och som sagt jag lindar ju inte varje dag så jag blev mcyket nöjd eftersom detta var de första gångerna.
.
Ganska snyggt eller?
.
.
Här så fick Karin lite problem... ;)
.
.
Men hon lyckades iallafall till slut att linda ett ben så att det såg bra ut! (kan dock varit jag som lindade här lite svårt att skilja bilderna åt)

.
.
.
Sen så får ni se dagens outfit: Piké-Gina, Byxor-CRW Excellent, Strumpor-Kingsland och Keps-Pikeur(ej i bild)

.
Nej nu ska jag titta vidare på NCIS som är ett av mina favvo program!

mycket att göra

Idag är det fullt upp precis som igår!
Mamma har tvingat mig (eller sagt åt mig kanske vi ska kalla det) att tvätta idag och jag har inte ens gått upp ur sängen än.... haha illa! Jag ska vara i stallet också till klockan halv 2 för vid 2 så ska jag och Karin har linda ben-kurs med massa ungar. Ska bli väldigt roligt faktiskt för jag tycker om att berätta och lära ut till andra det vet typ alla som känner mig. Jag tror nog att jag kan vara lite jobbig också för jag kan bli extremt pedantisk när jag är i stallet och jag blir värsta besserwissern alltså typ rättar folk hela tiden om de säger fel. Jag tycker dock inte att detta är en dålig egenskap hos mig eftersom andra mnniskor lär sig saker då och vad är det för vits med att andra går runt och tror en massa saker som inte är sant och som kanske till och med kan vara dåligt för hästen, när jag själv vet det rätta svaret och kan berätta det?
Vad tycker ni, är det okej att vara lite besserwisser i stallet?

Städning!

Idag är det städning av hus som gäller. Mamma satte nämligen ett krav på att om jag ska få ett par ridbyxor idag så måste jag städa hela huset typ så nu måste jag sätta igång!

Bildbomb?

Jag har fått bilderna från ridningen i tisdags av Karin och jag funderar nu på att lägga upp några bilder som ni får kritisera men jag gör det inte om ni inte vill att jag ska göra det så nu vill jag ha tre stycken kommentarer annars lägger jag inte upp några bilder!
Funderar också på att byta design, någon som har lust att göra en? Jag lovar att länka i 5 stycken inlägg efter det och självklart får också din bloggadress stå med på headern i ett av hörnen!

Bilder!

Mums säger jag bara till dessa bilder som underbara Karin tog på hoppträningen förra veckan!
Ni får ignorera mina totalt konstiga miner som jag gör och jag jobbar med att slappna av i ansiktet när jag rider, annars tar jag gärna emot kritik angående annat som ni kan komma på!
.
.
Nu fick ni en riktig bildbomb! hoppas att det var kul och se och nu får ni ösa på med massa feedback, bra som dålig!

En sak som jag inte kan leva utan just nu!

En sak som är ganska larvig men som ändå är livsviktig (nja inte riktigt men nästan) för mig är dessa!
Sjukt larvigt jag vet, men dessa stövelstrumpor från Kingsland har varit mitt liv sedan jag köpte dem på stockholms horseshow i vintras! Innan hade jag vanliga stövelstrumpor från granngården och hööks men de här från kingsland har verkligen mycket bättre kvalitét och är mjukare i den grå delen på själva foten.
Tittar man på priset så är dessa inte heller jättemycket dyrare än de andra, mina köpte jag för 179 ungefär för tre par och de på hööks kostar väl 79 för två par? tror det iallafall, så det är ju ingen jättesumma i skillnad.
Rekomenderar dessa strumpor tilla alla vid alla tillfällen, vare sig du bara vill ha dem utanpå byxorna när du är i stallet eller om du har dem innanför chaps eller stövlar, så är de fantasktiska och snygga! Finns att köpa här!

Suck!

Jag kan inte sova nu bara för att jag kom på att mina sporrar är borta och att jag inte har någon som helst aning om var de kan vara. Sist jag hade dem var nog när jag red Jaruza men jag kommer inte ihåg om det var efter det som jag la dem i en låda på kontoret eller om det var innan det och att jag sen tog dem för att ha dem på jaruza??
Hursom så har jag svårt att sova när så mycket ligger i mitt huvud plus att jag har lite skola kvar också. Och bara för att jag letade efter mina sporrar nu så såg jag att min garderob var jättestökig och typ hela mitt rum och då får jag typ ångest över det.
Ja, jag är störd, uppenbarligen, frågan är bara om man blir inlaggd för att man inte kommer ihåg vart man lagt saker och för att man får ångest över stökiga garderober...
De borde nog skaffa en avdelning på psyk för sånna som mig som har lite allmänt problem med att ta sig igenom vardagen ibland fast det skulle nog inte hjälpa ändå!
Nu sitter jag iallafall här och ska ladda ner någon film som man inte somnar till eftersom jag nu måste städa min garderob och förhoppningsvis komma i säng någon gång.
Fan nu blev jag biten av en mygga också!
I hate my life right now!

Underbara bilder!

Här kommer två bilder som Frida Rydbjer tog på mig och Lorentino på startfälttävlan!
.
.
.
Haha mina miner är ju för roliga men jag liksom koncentrerar mig på det viset (+ att jag har lite dålig kondis så jag blir lite flåsig, hehe)
.
.
.
Sista bilden är ju lite fail-bild men han blänker så fint i solljuset! Frambenstekniken är det lite sisådär med, körde denna runda mest på fart eftersom det var så lågt och han har varit lite skrajsen på senaste tävlingarna och det är ju mycket roligare så!

Men åååhhh!

Ibland blir jag så trött på människor!
Min historielärare sa tydligt och klart att han skulle skriva ut uppsatserna på eftermiddagen men sen ser jag ett meddelande på vår hemsida om att han cyklat dit vid tio typ och redan skrivit ut dem han fått in!
Lite tråkigt måste jag säga men han lär ju ändå inte hinna rätta alla idag så min får han väl skriva ut imorgon när han jobbar. Det blir ju bara så dumt alltihop! då kunde han ju sagt det liksom!
Jaja jag har väl mig själv och skylla, har ju trots allt haft typ 8 veckor på mig att göra den här uppsatsen *host* så det är ju mitt fel, men jag blir ändå irriterad...
Hursom så ska vi åka till mormor och frilla idag eller jag vet inte om jag hinner det nu eftersom mamma skulle hämta farmors hund och jag ska rida klockan 3 så det blir nog ingen grillning för min del iallfall.  :(
Men klockan tre så ska jag rida ut på Brus tillsammans med Albin och Stacatto får bara hoppas att jag inte dör eller nått, hahah!

Dagens!

Här får ni en dagens:
Jeans- JC
Linne- HM
Kofta-?
Halsband- Beccismycken (min kompis egna smyckesmärke)
Armband- Hjärt och Lungfonden
vågigt hår, lite solpuder och mina vita converse (kom på senare)!

Hoppträning!

Igår så blev det hoppträning för hela slanten! Hindrena från startfälttävlan stod kvar på gräsbanan så vi hade lite banhoppning igår. Det gick super och Karin var med och fotade så ikväll eller imorgon så kommer det upp bilder på mig och Copico.
Copico är så rolig för han är en av de hästarna på ridskolan som är lite känsligare i munnen och lite mer lyhörd och sen så kan han ganska mycket så man sitter oftast och ler när man rider honom. Galopp från skritt eller till och med halt är vardagsmat för honom och han flyttar jättefint i skänkelvikningar och går lite öppna och sluta. Det var länge sedan som jag fick en så härlig ridkänsla, har ju mest ridit lite speciella hästar på sistone som har lite svårare för sig så det var kul att få den där känslan av att man faktiskt kan rida lite!
Nu ska jag tagga uppsattsskrivning i Historia B!

RSS 2.0