Startfälttävlan!

I helgen var det ju som sagt startfälttävlan och jag hade Lorentino!
Karin sov över hos mig från lördagen till söndagen och på lördagskvällen så gjorde vi iordning honom, tvättade svansen flätade etc. Han är så himla mysig och vill att man ska stå längstfram i spiltan så att han kan luta huvudet mot en så att man ska klia honom i pannan!
Iallafall så åkte vi hem till mig sen och jag putsade mina skor och stövlar vilket tog större delen av kvällen. Innan vi gick och la oss så försökte vi komma på hur man ändrar sluttiden och massa annat på Karins nya kamera, jag älskar google! där kom det upp en liten instruktionsvideo som någon bloggare gjort och den var superbra!
På söndagen sen så gick vi upp typ halv sju och åkte till stallet till ca. halv åtta. Min första start var klockan tio i tio men innan dess skulle jag knoppa etc. gå hoppbanan göra iordning mig och hästen, veterinärbesiktning, ja ni förstår. Tur att Karin var med säger jag bara! Hon fixade allt med Lorentino och jag behövde bara hålla koll på mig själv.
Nu orkar jag inte skriva mer så ni får se dagen i bilder istället!
Slutresultatet blev iallafall en dressyr runda som var hemsk, han kände sig ensam och sprang och gnäggade hela tiden utan att lyssna på mig, men jag gjorde min bästa hopprunda någonsin! visserligen så hoppar man bara 60cm men hela ritten flöt på jättebra och han kändes väldigt fin fram för skänkeln och var helt underbart taggad. Terrängen gick faktiskt också bra jag hade totalt fyra stopp men alla på olika hinder. Jag fick aldrig känslan av att han verkligen inte ville hoppa utan han tittade mest och kände sig lite ensam men när jag styrde på igen så hoppade han, det krävdes förståss lite övertalning men inget extremt.
Summan av kardemumman så är jag helnöjd och tänker vara med på nästa startfälttävlan också om jag får!

Inte bra....:(

Igår började någon sorts pollenallergi för mig, kan liksom inte andas genom näsan alls utan nässpray och både ögonen och näsan gjorde ont när jag cykla till skolan imorse. Är kanske förkyld också jag vet faktiskt inte... Har fortfarande ett antal saker kvar i skolan och senast i måndags så fick jag en ny uppgift, ja jag älskar mina lärare just nu, men jag var iallafall godkänd på nationella i Ma C! (var faktiskt jättesvårt)
Glömde såklart att ta bild på Brus (Caruso) igår och idag är liksom hopplös när det gäller sånt men ska fixa det på fredag då jag är där igen. Gick iallafall hyfsat bra och rida Brus igår men det var ganska svårt. Han är lika stor som Tårtan och rör sig lika stort fast mycket snabbare. Han är också ganska stel eftersom han är lite äldre och fortfarande under igångsättning efter sjukdom så han är liksom inte på topp ännu. Men det var roligt, blev dock mobbad för att jag inte kunde sitta ner i galoppen i början för jag blev så förvånad över de stora stegen!
Hursom så har de sagt att jag kan få rida när jag vill typ bara jag frågar innan! Känns superkul att man får ett sådant förtroende och jag tror att jag kommer ha riktigt kul på Brus!
På Söndag är det startfälttävlan och jag är verkligen supertaggad! Lorentino gick med idag på en terräng lektion med en annan ryttare och han hade skött sig utmärkt! Det betyder att jag kan vara helt lugn på söndag för nu har han gått tre stycken felfria rundor i terrängen med olika ryttare och resten kan jag på honom sen innan.
Blir ju så klart lite shopping inför detta också, nummerlapp och en ny v-ringad långärmad att ha i terrängen. Funderar på om jag ska ha en mörkblå snygg sak kanse något lite dyrare har ju trots allt presentkort...
Nu ska jag sova!

Förkyld och massa plugg...

Livet leker verkligen idag! Har blivit förkyld (kan liksom inte andas genom näsan alls) och har massa plugg så nu är jag på topp. Dagen sög iallafall inte hela tiden utan jag har varit och kollat min syn och beställt två stycken nya bågar! Ett par vanliga och ett par slipade solglasögon, tror att det kommer bli sjukt bra!

Imorgon ska jag rida två gånger, lektion på kvällen som vanligt men innan dess så ska jag rida lite på en häst jag ska ha hand om lite i sommar. Kan ju alltid ta en lite halvful mobilbild och visa upp så ni får se lite hur han ser ut.

Så j*vla trött på sånt här nu!

En sak som jag verkligen inte förstår är folk som kan tro på Gud. Jag menar inte att de inte ska få tro men att jag verkligen inte kan förstå hur de kan göra det. Jag har hört så sjuka berätelser "han kände på sig att han hade ont i axeln och frågade om han kunde få be för honom, och då slutade det göra ont!" och "hon talade i tungor, det var guds språk..." och så vidare. Men allvarligt om det nu fanns en Gud varför skulle han då lägga tid på att hela någon jävla axel eller tala genom någon tonåring på läger? Finns det inte betydligt mycket mer han skulle göra om han nu har de krafter han har?
De finns folk som ligger döendes på sjukhus, folk som inte har någon mat eller vatten vad har dem gjort för fel liksom eftersom "Gud" istället lägger sin tid på att hela någons axel som de har lite ont i eller något annat jäkla påhitt?
Jag kan iallfall inte tro på en Gud som ständigt lägger en massa lidande över de människor jag älskar, människor som aldrig gjort något verkligt ont men som får stå ut med så jävla mycket rent ut sagt! Vissa finns kvar i livet, andra inte och några är någonstans mitt i mellan.
Jag tycker inte att man kan rättfärdiga ens tro genom att säga "jag talade i tungor" eller något liknande för om du själv fick krafter som kunde skapa hel jorden och människan, skulle du då lägga tid till att hela någons axel som gjort ont i någon månad när det ligger döende människor på sjukhus runt hela världen, när det finns barn som inte har mat, vatten hus eller föräldrar eller när du ser dina närmaste tyna bort?
Svaret är självklart och därför inte heller något att disskutera. Om det här är den "Gud" som finns att välja på ja, då antar jag att jag är ateist.

Voltaire, Rousseau, Faust och F*n och hans moster!

Idag har jag haft svenska prov som var döden jag har inget annat att säga. Hursom så höll jag i min idrottslektion idag vilket gick toppen!
Ska snart käka med mamma så nu ska jag leta efter vitlök!

Plugg, plugg och ännu lite mera plugg!

Sista veckorna nu i solan så har vi massor med inlämningar och prov. Alla lärare tycks ha kommit på att vi slutar skolan om sådär tre veckor och de vill hinna med massor nu på slutet. Helt värdelöst kan jag säga! För oss elever är det bara att ta sig i kragen och plugga tills ögonen blöder och hoppas på att man får bra resultat.
Idag har jag hunnit med ganska mycket, psykologi, mattefördjupning och idrottsplanering, men det är mer än dubbelt så mycket kvar. Bland annat så ska jag läsa ut en halv bok och skriva tre analyser på tidigare lästa böcker plus att jag ska läsa en bok på franska. Ett lycka till skulle sitta fint, det kommer jag behöva!
Idag har jag iallafall jobbat också och jag fick hjälp av Ida med att fodra i ridskolestallet, Tack Ida!, vilket är skönt eftersom det är ca. 50 ridskolehästar...
Vi har också fått en ny ponny till ridskolan som är 5år och heter Nätto och är ett gotlandsruss. Han kan inte galoppera för hjälperna än och är lite svårstyrd men annars jättegullig! Han ska vara på prov ett tag så får vi se om han anpassar sig och kan stanna.
Nu ska jag sova!

Snart stallet!

Nu har jag tjockat i mig en massa pannkakor! Tur att man ska träna bort dem nu ikväll på ridningen annars hade det gått illa. Hursom helst så ska jag åka till stallet om typ fem minuter då blir det möte med ungdomssektionen och sedan ridning på min söta lilla Barcelona. Jag hoppas att det blir ett riktigt intensivt dressyrpass för det kan jag behöva. Ska försöka tänka på hur jag ser ut i ansiktet när jag rider eftersom jag gör så mycket grimaser och det står i en bok jag läst att det beror på spänningar i ryttarens sits. Spänningar har jag många inga som jag orkar räkna upp nu men jag ska försöka att slappna av och inverka mer på hästen idag.
Jaja, nu ska jag dra, ciao!

Vardagar

Vardagarna går så fort att man nästan blir mörkrädd. Idag borde jag plugga men vad gör jag? JO, jag ligger och glor på min dator. Det blir dock ändring på det om ungefär fem minuter då jag tar mig samman, städar mitt rum och sen sätter mig och pluggar, wihoo vilken kul dag!
Något roligt har jag iallafall gjort idag vilket gjorde dagen lite mera värd, jag köpte ett par vita converse! Jag kände att det var ett måste sommaren 2011!
Nu äre städning som gäller!

Körighelg.se

Fullt upp hela helgen!
Helgen startades i fredags med en fika på Bara Vara med Tina och Frida. Efte det drog jag till stallet och hjälpte till på tävlingen där. Det är nämligen nationella dressyrtävlingar hela helgen så jag har sett massa fina hästar!
På eftermiddagen så red jag extra ridning och vi hoppade terräng! Har ju aldrig hoppat terräng "på riktigt" förut så det var superkul! Kajsa fotade så jag ska lägga ut dem när jag fått dem. Red på Lorentino, ridskolehäst, som var superduktig, stannade en gång på pallisaden (ett plank typ) men med en extra smackning i rätt tillfälle så flög han över! Var super duktig på allt annat också, tittade lite men tog allt. Efteråt var jag helt hög på adrenalin och sprang runt med världens största leende på läpparna! Ska nu anmäla mig till startfälttävlan som annordnas på min klubb och jag är super taggad måste bara få till formen på han i dressyren och sen är det bara att köra!
Idag har jag på förmiddagen hjälpt till på tävlingarna och sen åkte jag ut till mormor och morfar och gräsklippte och somnade sen på soffan, haha!
Nu blir det eurovision songcontest!

Hiss!

Kom på att jag måste hissa min mamma ändå eftersom hon betalade allt på shoppingrundan i tisdags! Tack mammi!
Vet inte vad jag skulle göra utan min mamma faktiskt, min pappa är en riktig snålis om det inte gäller sånt som han tycker är kul vilket = inte mycket som jag tycker är kul.
Löve my momma!

Diss!

Dissen idag går till mina föräldrar som inte har lagat ordentlig kvällsmat på flera dagar nu! den här kommentaren har använts flitigt "du fyller arton i år, du kan laga mat själv!" men tänk om jag inte vill laga mat själv då? nej bajs på dom, nu står jag här och ska göra pannkakor till mig själv klockan nio på kvällen = inte så kul
Tur att vi har glass hemma så att jag kan ha det på pannkakorna iallafall!

En helt vanlig dag

Idag har det varit en sån där helt vanlig dag som nästan känns onödig fast ändå inte liksom. Har varit i skolan (tråkigt som f*n) , gått lite på stan, solat på min syrras balkong och tittat på film och käkat chokladbollar, och sen så övningskörde jag med mamma ut till mormor och pratade lite med mormor och morfar.
Lite småtråkigt inlägg sådär på måndagen men grejen är att måndagar är min absolut värsta dag så därför tycker jag att det är godkänt med lite tråkiga inlägg då.
Imorgon så ska mamma och jag (kanske astrid också) shoppa. Har en liten lista med saker som jag "måste" ha. Ni får helt enkelt se imorgon när jag ,förhoppningsvis, fotat grejerna också.
På kvällen sen har vi teori i min grupp så vi får se vad Petra kan ha hittat på tills dess!

Rubrik?

Det är första dagen på länge som jag inte har asmycket plugg så det är skönt! Ska grilla med frida om en liten stund. Hon fyller 18år idag!! vi får bara hoppas att hon gillar presenten som jag har köpt till henne men det tror jag att hon gör!

Alla som kan hjälp till!

"Vi har under en tid haft vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid namn Kerstin Palmlöv. (Finns att se på facebook, Kerstin Fjunis Palmlöv) Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11. 
När vi talade om för henne att vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi igår skulle hämta honom var varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mella...n kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan inte göra något. Hon påstår nu att hon äger Bobby och att vi inte har någon rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något, tveka inte att kontakta oss!

För att klargöra det hela:
Vi har alltså haft Bobby(Ballinaclare Boy) i fyra år, han är en fullblodskorsning född 1999. Han kom till oss direkt från Irland och vi tävlade i hoppning under de första två åren. I november fick vi triangelmärka honom pga benskada. Pga tidsbrist har vi varit tvungna att leta nytt hem åt honom, och fick då tips av en stallbekant om att Kerstin Palmlöv söker ny D-ponny som ersättning för hennes ponny som nyligen avlidit. Hon var först intresserad men hörde inte av sig på två veckor eftersom en ridskola skänkt en D-ponny till henne och behövde därför inte en till häst. Dock kunde hon tänka sig att ta hand om Bobby mot en ersättning av 2000 kr i månaden, under förutsättning att det fungerar med de andra hästarna osv. Vi skulle resa bort en längre tid över jul och var därför tacksamma för denna lösning. Under tiden Bobby har varit där har han fått stå helt ensam i en liten hage eftersom han "betett sig så jävla dumt" mot de andra hästarna, bitits, sparkats, osv. Detta beteende har vi aldrig sett hos honom förut, trots att han gått med många olika hästar i olika konstellationer. Kerstins löften om stora hagar och kompisar i hagen visade sig inte stämma, hagarna är jättesmå och steniga och Bobby har fått gå själv i hagen under hela tiden. Hon har hela tiden klagat på hur dum han är, att han har ett "skumt" beteende mot andra hästar. Detta tolkade vi som att han inte var helt nöjd med tillvaron och vi har därför varit i jakt på ett nytt hem åt Bobby. Hon har dessutom ridit honom trots att detta inte var tanken från början, då hon är på tok för stor för honom. Nu när det har blivit varmare har hon planerat att släppa hästarna i fårhagar med fårstängsel, vilket är livsfarligt att ha hästar i. Hon har också tagit av honom alla skorna för att på nytt försöka släppa ihop honom med de andra hästarna för att han inte skall kunna skada de andra hästarna om han sparkas, vilket har gjort att han är extremt öm i fötterna eftersom han har så känsliga hovar. 
Signalerna vi har fått av Kerstin under hela tiden har varit att Bobby endast varit till besvär och att det inte har fungerat. När vi nu hittat ett nytt hem till Bobby blev hon fullkomligt rasande och ville köpa honom på direkten. Under dessa omständigheter har vi inget som helst intresse av att sälja till henne och ville därför hämta honom lördag den 30/4 och meddelade detta till henne dagen innan. Eftersom hon blev så upprörd anade vi oråd och åkte direkt för att hämta honom, vi blev oroliga för vad hon skulle göra med honom. Vi skickade ett sms en timma innan vi kom dit, men det var redan för sent, hon hade dragit därifrån. Hon hade dragit ur alla handtag på stalldörrarna så vi inte kunde hämta Bobbys utrustning och lämnat sina övriga tre hästar utomhus och låst in sina hundar i huset. Vi väntade till klockan tolv på natten, hästarna var fortfarande ute, kalla och hungriga när vi gav upp och åkte hem. Polisen skickade en patrull och vi gjorde en anmälan, men det finns inget de kan göra innan en polisutredning tillsatts. Vi ringde och ringde till både Kerstin och hennes sambo(Elisabeth Ille Thornell), som först svarade och påstod att hon inte visste något om saken. Sedan slutade även hon svara i mobilen. 
Dagen efter åkte vår pappa dit och försökte reda ut det hela. Hon påstod då först att hon köpt Bobby, men kunde ju såklart inte visa upp något köpekontrakt eftersom vi endast har ett fodervärdsavtal med option för senare köp, OM båda parter är överens. Hon ändrade sig sedan och sa att hon SKULLE köpa honom och att vi "ska skita i vad hon gjort av Bobby". Pappa lyckades hitta sadel och träns i stallet som nu var upplåst och informerade henne om att han tog med sig dem. Efter en stund vägrade de öppna dörren eller svara över huvud taget, inte ens när polisen ringde dem. Pappa stod och knackade på i över en timma och till slut ringde de polisen för att anmäla pappa. De kom då dit och fick höra hur det hela låg till(vilket var precis det pappa ville skulle hända eftersom vi ville ha hjälp att prata med dem av en myndighetsperson), men de kan fortfarande inte hjälpa oss innan ärendet är utrett. 
Vi vill klargöra för sådana som på något sätt tvivlar på detta, att vi står som ägare, vi har hans pass och försäkringen skriven på oss - juridiskt sett har hon alltså ingen rätt till Bobby, eftersom det är vi som betalat henne för uppehälle, och inte tvärtom. 

Nu gör vi vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt för att själva hitta vår stackars häst. Vi har redan fått enormt mycket hjälp och stöd och detta är vi oerhört tacksamma för, men vi måste fortsätta arbeta för att kunna hitta honom så fort som möjligt. Lägg ut info på bloggar, hemsidor, tidningar, anslagstavlor, allt som kan leda oss till honom, vi behöver som sagt all hjälp vi kan få för att hitta honom!
VI har spekulerat en del och pratat med folk som känner till henne och de tror att hon eventuellt kan ha gömt honom någonstans i Dalarna, eftersom hon har kontakter där. 

Bobby är en D-ponny valack(147 cm i mkh), mörkbrun med svart man och svans. Har en liten stjärn i pannan och en vit fläck på mulen, lite vitt på höger bakkota. Se bilder på eventet. 

Kontakt:
Michaela Kalborg 0706831906
Carolina Kalborg 0733777330"

Valborg!

Igår så hade vi lite tjejmys med alla tjejer och var hemma hos Frida (inte hon med hästen) och käkade och sen drog vi upp på stan och träffade lite folk. Ganska kul kväll faktiskt!

Kvällens outfit fick bli mina nya kläder, och så sotade jag ögonen lite, ganska nöjd blev jag!
Alla tjejorna inne på MC Donalds, löve you!
Idag så ska jag plugga men det är också startfälttävlan på klubben så jag tror att jag drar dit först och hejar på alla!

RSS 2.0