Tiden går fort när man har roligt!

Precis som rubriken säger så har det hänt mycket kul de senaste dagarna. I fredags så klippte jag mig hos Fannie, blev verkligen supernöjd! hon klippte precis som jag tänkt mig så bilder kommer att komma :)
Efter klippningen åkte jag direkt till det stall där jag ska börja rida några hästar några dagar i veckan. Stallet är verkligen mitt "drömstall", hur fint som helst och det är verkligen ordning och reda på grejerna (att ridhuset ligger på andra sidan gårdsplanen var ju inte direkt en nackdel). Tänkte jag skulle ta lite bilder när jag åker dit nästa gång om jag får tillfälle.
Fredagskvällen sen bjöd på jättekul mexikansk fest, själv var jag dock inte utklädd eftersom det var ganska spontant att vi drog dit.
Idag så spenderade jag min tid tillsammans med Sandra ute i stallet. Jag fick rida lite på Pipen i paddocken idag igen och han var riktigt trevlig. Kunde även prova lite galopp men det gick lite mindre bra då han inte har  någon riktig styrka i galoppen än men det kommer!
Jag fotade Sandra när hon red och hon fotade också när jag red så förhoppningsvis kommer det lite bilder på mig och Pipen inom kort!
Nu på kvällen så drog vi hem till Kricke och dog i hans soffa, käkade chokladbollar och tittade på starwars, mys!

Seriöst otränad!

Jag är på allvar sjukt otränad har jag märkt. Att sluta med ridningen gjorde ju inte saken bättre, tvärtom. Igår och idag har jag haft träningsvärk i ljumskarna sedan jag red mina tiio underbara minuter på lilla Pipen. Det roligaste är ju att ponnyn var typ underbar de tio minutrarna så jag behövde ju inte direkt kämpa så mycket...

Sen har jag ju faktiskt varit ute och gått med lilla Pia också! Idag efter skolan så gick vi en runda på ca.4km!! Visst tänker ni "inte så långt" men hunden är ju pyttig på allvar och väger som ett halvt smörpaket ungefär. Nu är hon dock ganska trött och ligger här bredvid mig och snusar (naw).
Åt väldigt god lunch idag också som jag knåpade ihop helt själv (!), brysselkål, brocolli och lax mums!
Nej, nu ska jag gå och käka semla med mor och far vilket leder mig in på en liten läsarfråga: Hur många av er äter semlor, och hur många har ni ätit i år?




Internet sucks!

Mitt internet suger, det funkar typ inte, så för tillfället mobilbloggar jag!


Promenad med grisen!

Har idag varit ute och gått med Pia aka Grisen typ tre gånger, och jäklarns vad den lilla hunden kan pinna på! Trots att jag går en ganska lång runda (2km) så blir hon knappt trött, jag menar hon har ju världens minsta ben liksom.

Nu ska jag snart dra till marieberg med Sandra och så ska vi försöka hitta ett schabrak till Pipen, jag tror han skulle passa i marinblått eftersom han är fux-skäck och fuxar brukar passa i marint.


Kanske ett sånt här?

Hudtips!

Jag tänkte att jag skulle dela med mig lite av det som jag gör för att hålla huden i ansiktet fräsch och len! Jag har nästan aldrig finnar bara om jag missköter mitt liv och äter dålig mat.
  1. Sov ordentligt i veckorna, finnar dyker ofta upp av stress och brist på sömn.
  2. Tänk på vad du äter! Många tror att det är en myt men jag vet att om jag tjockar i mig choklad en hel kväll så kommer jag ha finnar dagen därpå för så blir det alltid. Klura ut vad som är din "finn-triggare" så kan du undvika det i framtiden!
  3. Rengör huden på djupet. En gång i veckan så gör jag rent huden på djupet vilket i mitt fall innebär först en rengörande mask (min kommer från apoteket), sedan använder jag en toner från apoteket med olivextrakt i (jag inbillar mig att det lilla som finns där i faktiskt hjälper). Att tänka på när man väljer toner är att INTE ta en med för hög alkoholhalt i det är inte bra för ögonen och kan torka ut läpparna, leta efter en som helst är utan alkohol (kan dock vara svårt att få tag i). Efter det så smörjer jag in ansiktet ordentligt med olivolja! Olivolja är bra för blodcirkulationen och är en billig, helt naturlig produkt som alla har hemma.
  4. Daglig rengöring. Till vardags så tvättar jag ansiktet på kvällen med olivtvål (vanlig barnängen funkar också bra) och sedan smörjer jag in mig med olivolja. Alla dessa procedurer gör jag innan jag ska sova eftersom olivoljan gör att man ser alldeles blank ut i ansiktet när man precis smörjt in sig, men den sjunker in under natten. På morgonen sen så brukar jag bara skölja av ansiktet med ljummet vatten, man blir ju liksom inte smutsig av att sova. Sedan smörjer jag in mig med en dagcreme från Lumene som innehåller vitamin C och solskyddsfaktor. Den håller huden fräsch och skyddar mot UV strålning, den är också den billigaste cremen på marknaden som innehåller både vitamin C och SPF (den var iallafall det när jag köpte min innan sommaren förra året).
  5. Inget smink! På vardagar när man ändå bara är i skolan finns det ingen anledning till att ha lager på lager av smink. Det täpper till huden och gör mer skada än nytta i längden. Istället för att göra helsminkning brukar jag måla i ögonbrynen och böja och bre på fransbalsam på ögon fransarna. Mitt fransbalsam kommer från Oriflame. På läpparna tar jag försvarets hudsalva och voila så har man en snygg och lagom vardags sminkning!

Sandra och Pipen

Idag efter skolan så åkte jag och hämtade farmors hund, Pia, och åkte sedan med Sandra ut till stallet där hon har sin nya foderponny Pipen. Pipen har tidigare stått på rosendahls ridskola där han också blev inriden. Sandra praoade där under den perioden då de började rida in honom så hon var en av de första som red honom. Pipen är nu 142cm och 6år gammal.
Sandra var också jättesnäll och lät mig sitta upp en stund. Det var superkul! Pipen var riktigt trevlig och kändes stundvis mjuk och följsam. Jag tror att han kan bli en superbra allround ponny när han blivit lite äldre och mer utbildad. På lördag kanske jag ska följa med Sandra igen och fota när hon rider men så länge får ni en sämstig mobilbild!
Så söta!

Nu är det på gång!

Äntligen börjar skolan och vardagen få lite struktur igen. På fredag så ska jag åka och kolla lite i ett nytt stall och förhoppningsvis kommer jag spendera några eftermiddagar där.
CV:t är skrivet måste dock ha en bra bild på mig och det är ju lite svårare 😉
Snart är jag nog frisk också, och nyårslöftena är ju satta så nu gäller det bara att fokusera på målet:
•Studenten
•Sommaren
•Resten av livet

Låter inte så svårt, eller?


Min nya halsduk!

Har äntligen fått min halsduk som min syster stickat åt mig! Tycker att den är sjukt snygg och så himla rätt färger, den passar bra till jackan också tycker jag. Detta är be the way min nya jacka också som jag fyndade inne på MQ efter Jul, Love it!
.
Iphonebilder äger! (not...)

Simon och Ekarna...

är en film som jag skulle vilja rekomendera! Den visar upp samhället ur olika perspektiv under 40 och 50-talet och själva handlingen är livet. Den är riktigt bra!
.
Lite dålig update nu under helgen men det har varit fullt upp!
I fredags så hade jag och Karin filmmys hemma hos mig och tittade bland annat på Alice i Underlandet som Karin aldrig sett(?!)
.
Lördagen var mest seg, åkte ut till landet till mamma och pappa och käkade och slappade typ, mys :)
På kvällen gick jag och Frida på bio och sov sen hemma hos min syster (vi orkade inte gå hem för vi missade bussen)
.
På söndagen sen så hjälpte jag mamma ute på landet med att skrapa tapeter i köksfarstun och slipa skåp och lite sånt. Det blir målning där nu till helgen.
.
Idag var första "riktiga" dagen i skolan, 9-11 med samhällskunskap sen 3timmars (!) hål och sen Affärsjuridik och sen samhällskunskap, igen! Som sagt, mitt schema suger!
.
Rolf-Göran Bengtsson tog ikväll hem Jerringpriset! Han är så värd det efter alla år och han är verkligen en stor förebild inom ridsporten!
Slänger in en av mina absoluta favoritbilder!

Jag slipper fördjupningsuppgiften!

Jag slipper nog att göra uppgiften för min lärare hade satt MVG på mig i båda kurserna!!
Lyckan jag känner nu gör alla pluggtimmar så värda!

På bättringsvägen!

Är fortfarande sjuk men det känns som att jag är på bättringsvägen iallafall! Insåg nyss att jag hade glömt bort en av fördjupningsuppgifterna som skulle vara klara igår så nu måste jag börja plugga igen, suck.
Dagens outfit består av mjukisbyxor och myströja så bilder behövs inte haha ;)

Ibland så går inte livet som man tänkt sig

Började med att sova bort hela den här dagen, är inte frisk än så det kanske var bra?
Såg också kommentaren på förra inlägget om Lorentino som ska avlivas, och jag måste erkänna att det sticker i hjärtat när jag tänker på det. Han är en av de finste hästarna på den ridskolan och jag klickade verkligen med honom. Han var så jädra bra! Men nu har han varit halt länge, väldigt länge så man kan inte göra något annat än att ta bort honom nu.
Om jag i framtiden hittar en så snäll och bra häst som Lorentino, som är lika gosig och helhjärtad i det han gör då kommer jag ha en enorm tur. Du finns alltid i mitt hjärta!

Webkamera in my but!

Försökte ta några bilder med webkameran men den sög för att vara helt ärlig. Bilderna blev mörka som tusan så det betyder att jag måste övertyga min pappa om att vi verkligen behöver en ny kamera, typ nu.
Hursom så blev soppan jättegod! Receptet finns i Vår Kokbok under namnet Minestronesoppa-Italiensk grönsakssoppa. Det var ganska lätt att göra också så jag rekomenderar den starkt!
Har pluggat endel faktiskt men behöver fortsätta med det ett tag till, har nämligen en till uppgift som ska vara klar imorgon (suck!) så det är bara att skriva på!
Bjuder på min favoritbild!

Mellanrummen från helvete!

Nu har mellanrummen börjar krångla igen så ni får stå ut med att det är en fet text som är jobbig att läsa! Vem kontaktar man när sånt händer liksom??

Godmorgon bloggen!

Hadde tänkt gå till skolan idag men jag är fortfarande inte helt frisk och kry så jag sjukanmälde mig och stannar hemma och pluggar istället. Måste göra lite filosofi och engelska och kanske lite religion?
Oj! vad mycket de har haft under lovet tänker ni kanske nu, men det är bara jag som är mästare på att skjuta upp grejer vilket är så j*vla dumt eftersom det tar nån timma per uppgift bara när man väl gör det liksom.
Idag tänkte jag också ta hem något program till min nya(!) datork så att jag kan använda webkameran, någon som har förslag på ett bra program?
Nej nu måste jag klä på mig, ska skjutsa pappa till jobbet snart och sen ska jag leka mästerkock och göra minestronesoppa!
Outfits bilder kommer senare!

Börja om på ruta ett!

Nu tänkte jag börja om på ny kula och bara skriva på!

Ni kanske inte visste det men jag tycker att det är sjukt roligt att blogga och skriva, japp! Det är jätteroligt och jag har faktiskt saknat det något enormt. Även om jag inte är som kissie, kenza och alla andra stora bloggare så känns det som att jag också har något att berätta, min egen lilla historia liksom.
Julen spenderades i vårat nya (mormor och morfars gamla) hus, med mycket mat och människor, mysigt! Nyår vart alldeles lagom roligt, det var trevligt och kunde väl vart mer drag men det spårade inte ur och blev knäppt som förra året = glad tjej!
Hann med en stockholmsresa med en av mina bästa kompisar, Frida N (har två jättebra kompisar och båda heter Frida, lite jobbigt? Japp!). Resan bestod av shopping, mer än jag tänkt, god mat, relaxen, nån drink på hotellet och bara allmänt mys. Otroligt skönt att bara komma bort och det var jättekul att gå på Stureplan och gallerian där och se det som kissie och alla bloggar om! Det var nämligen flera år sedan jag var i själva Stockholm.
Jag har varit sjuk typ hela julen vilket har sugit endel för snörvel och hosta är ju liksom jobbigt för andra också (kände mig så fräsch när jag gick runt i Stockholm och hostade och snörvlade liksom).
Jag har inte ridit sedan sista gången innan jul på ridskolan för jag har helt enkelt inte orkat eftersom jag varit sjuk också. Detta ska det dock bli ändring på! Jag ska ringa ett samtal imorgon och om allt går som planerat kommer jag ha ett stall som jag kan åka till och rida och sköta några hästar i (!). Sen har en kompis till mig fått klartecken att få hämta sin foderponny nu i helgen så jag ska nog hjälpa henne en del med lite skötning, fotografering kanske lite longering också, vi får se helt enkelt!
Jag lämnade in min stallnyckel till min nu förra chef och slutade jobba för gott i det stall jag var i förut. Nu ska jag bara skriva årsberättelsen och sen kommer jag inte att vara där något mer. Känns både jobbigt och befriande. Efter 6år så ska jag faktiskt gå vidare och börja på något helt nytt ställe och gå vidare på ett annat sätt i min ridning, känns för jäkla bra alltså!
Nu i dagarna ska jag skriva ett CV och kontakta de ställen jag jobbat på för arbetsintyg osv. som jag kan inkludera i CV:t. Jag tänkte söka jobb på lite alla möjliga ställen faktiskt, dock inte Mc Donalds eller liknande, tyvärr har jag en personlig spärr som bara säger nej till att jobba där, inget illa ment mot de som gör det det är bara jag personligen som inte tror att den arbetsmiljön skulle passa mig. Hoppas på typ ICA (har 200m till ICA nära liksom).
Oj! Långt inlägg men det behövdes, imorrn ringer jag och säger upp mitt j*vla gymkort som jag ändå inte använder, tror jag ska ta nått friskis klippkort eller något istället, verkar som att jag kommer kunna rida endel nämligen, sen får jag väl ge mig ut i spåret liksom. Här ska hurtas!
Jag och Frida innan Fredagens utgång

RSS 2.0