Pasta och skinka!

Har varit super duktig idag och gått en promenad med Frida efter skolan. Fick väl ut lite ilska och irritation i skogen haha!
Glömt att fota kläderna men jag ska lägga upp det till helgen när jag fått lite mer tid.
Sitter nu i springbyxor och pluggar och ska käka lite mat!

Dagen!

Idag så hade jag sovmorgon till kvart över nio, skönt!, och hade psykologi. Mest föreläsning hela lektionen och ganska tråkigt om jag ska vara ärlig men, men... Efter det Frida och jag lunch och knallade upp på stan. New Yorker har öppnat i örebro nu och jag hittade en vit blus som kommer användas flitigt denna sommar!
Efter det så gick jag tillbaka till skolan och hade Nationella hör i Franska vilket gick asdåligt, från MVG på förra hörövningen till vad jag förmodar blir ett mycket svagt G idag. Fattade verkligen ingenting!
Shoppingsugen som jag var så gick jag in på JC sen och köpte ett par nya jeans eftersom mina andra gick sönder lite i sommar stugan. Jag hittade också en tunn sjal på Cubus och ett brun/beigt nagellack (JC)
Om en stund ska jag åka och jobba (suck) och är väl hemma till klockan nio eller strax efter.
Bilder på allt kommer imorgon!

Springtur!

Har precis kommit hem ifrån en liten springtur/powerwalk. Har verkligen noll kondis så nu gäller det att bygga upp den igen och det är ju lite jobbigt så därför blev det halva rundan springning och halva rundan ett raskt promenadtempo!
Måste införskaffa mig ett par nya springskor (vilket jag verkligen inte har råd med!) eftersom de jag springer i nu bara är "gympaskor" och därför inte optimalt för mina redan slitna knän. Vet dock inte alls när inköpet kommer ske eftersom det finns en miljon grejer som jag måste köpa nu (skor, jacka, shorts etc.) så springskorna får helt enkelt vänta!
Ikväll ska jag rida lektion på Barcelona och hoppas att vi får vara inomhus och öva på sidförande och avbrott något som jag märkte förra veckan att vi måste öva på men man vet ju aldrig vad Petra har för idéer. Ska ha på mig mina nya ridbyxor som mamma köpte åt mig i Sundsvall, likadan som mina blå från hööks fast grå istället!
Tror att jag ska skriva mig ett CV och lämna in på både ICA hos mig och på ST1 (macken), då kanske man kan få råd med både springskor och skinnjacka ;)!

Sommarstugan!

Idag vid klockan två -tre nångång så kom vi äntligen hem ifrån sommarstugan. Det har varit skönt att "bara vara" och att basta på kvällarna var ju inte heller helt fel!
Första dagen så städade vi mest, krattade, eldade gräs etc. och på kvällen var vi som döda sillar alla tre. Det rullade på i den stilen tills igår då vädret var underbart hela 32 grader på bryggan som mest så mamma och jag låg och stekte hela eftermiddan och på kvällen så tog vi en rejäl bastning (har inte svettats så mycket på väääldigt länge)!
Tänkte visa lite bilder och också försöka ladda upp en film eller två där man ser lite bättre hur det ser ut, men här kommer iallafall bilderna!
Här är jag första dan' då jag slitit i trädgårdslandet
Sommarstugan som den ser ut "framifrån"
I värmen på bryggan!
BTW så vill inte blogg.se låta mig ha några mellanrum så allt blir väldigt ihoptryckt!

28 grader varmt i solen! Är i stugan och h...

28 grader varmt i solen! Är i stugan och har det jättebra, har laddat upp med bilder och film som ska läggas ut på bloggen när jag kommer tillbaka till civilisationen. Vi åker tidigt imorrn så jag är hemma nån gång efter lunch! Nu ska jag lägga mig i solen och läsa en bok! :)


Usch!

Är det bara jag som stör mig på folk som inte svarar när man skriver till dem på tjatten på facebook? det kan ju faktiskt vara något viktigt man vill få fram men istället sitter personen där och låtsas som ingenting! Sjukt störande!
Litet dampigt inlägg såhär på Onsdagen, nu ska jag slänga sopor!

Sommarstugan here i come!

Idag drar jag till min sommarstuga som ligger ca. 50mil bort vilket betyder sju timmar i bil!
Har laddat upp med massa bra böcker och kanske får även jag sitta lite vid ratten. Tyvärr finns det inget internet där uppe (väldigt primitivt) men jag får väl överleva ändå!
Igår så fick vi nya hästar i min ridgrupp och jag fick Barcelona. Hon är faktiskt riktigt bra men jag har aldrig ridit henne förut så gårdagen var ju allt annat än perfekt men jag tror att vi kan passa bra ihop om vi bara får jobba på tillsammans!
I måndags så var jag och hämtade min nya väst som jag klickade hem på tradera och den var precis lagom stor (phu) den är liksom lite tunnare och bara med knappar (ingen dragkedja) som jag ska ha över en vanlig långärmad. Färgen var precis rätt och om det blir för varmt för att ha den nu så kopmmer jag iallafall vara skitsnygg i höst!
Här kommer lite bilder på Barcelona när Frida rider
Det är jag som fotat med en kompis kamera och som ni ser så är jag en usel fotograf!
Hästen är ju iallafall söt

Effektivitet...eller inte

Idag så gick jag upp vid tio, skönt!, traskade över till Frida och tog med henne tillbaka till mitt hus och började plugga. Skrev på en psykologi grej som var astråkig om jag ska vara ärlig efter ett tag så käkade vi lite köttbullar och tog efter det en promenad.

Vid två drog vi till stallet och plockade in hästarna och borstade och trimmade Kalle eftersom de ska träna för Schöneman idag! ska filma och förhoppningsvis få något kort också som kan läggas upp här.

Skrev nyss färdigt psykologin och ska äta typ nu och sen bär det av!

PS. Tuva har lovat att fota mig och Jaruza imorrn så då kommer det upp bilder!! jag ska också försöka få Frida att filma mig sen på kvällen när jag rider lektion!

nehepp

så blev det ingen uppdatering denna helg. Har haft fullt upp faktiskt igår så for vi runt hela dagen och idag också. Mormor fyller ju år idag så vi var där från 10 till 14, sen har mamma och jag städat och kört lite mer och sen nu på kvällen så slappade jag och Frida framför Underworld.

Imorgon så är jag "ledig" och ska åka och kolla synen för det känns som jag har börjat sett ännu sämre nu och man vill ju kunna ha solisar i sommar utan att vara blind liksom :P Nej riktigt så var ju inte tanken det handlar mer om att jag inte kan ha glasögon i stallet och det är störande när man inte ser hela ridhuset utan bara de första tjugo metrarna. Sen blir det plugg för hela slanten! Har sjukt mycket som ska bli klart denna vecka...

På Tisdag så ska jag rida Jaruza så vi får se om det kanske kan komma lite bilder från det kanske? om jag hittar någon välvillig själ som vill fota såklart! ;P


vår!

Idag har jag tagit fram mina grå chinos och det är ett riktigt vårtecken! Kan nämligen inte ha dem på vintern för de är för kalla :( älskar dem verkligen och hoppas att de kan funka denna vår med!

Ska slänga upp en dagens outift senare under dagen men nu tänkte jag berätta lite vad jag har på schemat!

  • Mamma och jag ska köra sopor :( blä
  • Mamma och jag ska åka till mormor :)
  • Märta ska åka och sola :DD
Sen var det kanske något mer som jag inte komer ihåg men det här är iallafall större delen av dagen! Det ska bli så skönt att sola igen för nu var det lite länge sedan över en månad skulle jag tro och eftersom alla mina klasskompisar åker utomlands och blir negrer så är väl jag snart den enda blekfisen kvar ;p

Nu ska jag försöka hitta min rosa tröja!

Dagens hår!

Inatt så provade jag att sova med två flätor för att håret skulle bli vågigt för jag har inte haft vågigt hår sen jag klippte av det och tänkte se hur jag ser ut i det. Jag själv tycker att jag passade bra i det, men vad tycker ni?

Är det snyggt eller rent ut sagt fult?

Så här ser jag ut!
Ganska dålig bild så det syns inte så bra plus att jag haft det hela dagen

 

Sen vill jag tacka Nadja också som förstod vad jag menade med min kommentar och jag håller helt med dig Nadja; Det är väl en självklarhet att man tar med sig hö till sin häst om man ska vara borta i två veckor!! speciellt om man får träna gratis som det nu verkar som att de får!

Idag blir det lite jobb i stallet nu på eftermiddagen så nu ska jag svida om och cykla iväg!

Fringe!

Jag håller på och tittar på hela första säsongen av Fringe som är en jättebra serie! Typisk Märta serie som handlar om massa övernaturligt, underbart shit!

Dock har jag lite svårt att stänga av vilket jag verkligen borde göra typ nu...

Svar på tal!

"Det du skrev på dressyrmupparnas blogg om att ponnyakuten inte är gratis. Det är den bara att man får ta med sitt eget hö!!!! Så kom inte och säg att dom såkallat snor deras andras platser!!!!"

Svar:
Du måste ha tolkat min kommentar för jag skrev att jag inte TRODDE att det var gratis dvs. jag sa inte att jag visste. Jag skrev dessutom i slutet på inlägget "eller är jag helt ute och cyklar nu?" vilket indikerar på att jag inte alls var säker på det jag skrev. Men även om det nu är så, så tycker jag fortfarande att det är pengar som häst/ponny ägaren ska ha råd med själv! Jag står fast vid att jag tycker att man verkligen ska ha råd och ha häst och inte bara att köpa hästen utan att ha den och kunna betala för alla kostnader som den faktiskt kostar och då måste man räkna med att betala veterinärskostnader, tränarkostnader etc. och om man nu måste träna för tränare så ofta att man tillslut inte har råd så har man köpt en för svår häst!

Detta är min åsikt på hästägande ni får ju ha vilken åsikt ni vill men ni kan ju inte döma mig för att jag tycker annorlunda?


Lite borta...

Har varit lite borta på sistonde, har haft mycket och göra men mest bara varit trött. Har nyss skrivit prov gick på sådär en knapp halvtimme och lektionen är två timmar lång så nu tänkte jag försöka ta mig samman lite och kanske plugga.

Idag kommer det bli plugg för hela slanten om man säger så. Hoppas att bli färdig med de flesta uppgifterna så jag slipper dem nästa vecka. Då tänkte jag börja med några idrottsarbeten och göra klart dem så att jag slipper göra dem i maj när man är asstressad.

Nu plugg! :(

Lite borta...

Har varit lite borta på sistonde, har haft mycket och göra men mest bara varit trött. Har nyss skrivit prov gick på sådär en knapp halvtimme och lektionen är två timmar lång så nu tänkte jag försöka ta mig samman lite och kanske plugga.

Idag kommer det bli plugg för hela slanten om man säger så. Hoppas att bli färdig med de flesta uppgifterna så jag slipper dem nästa vecka. Då tänkte jag börja med några idrottsarbeten och göra klart dem så att jag slipper göra dem i maj när man är asstressad.

Nu plugg! :(

Äntligen har man ridit lite på riktigt!

Finally säger jag bara! Äntligen har det lossnat och jag börjar kunna ge eftergift samtidigt som jag hittar stöd på tygeln. Vi jobbade med skänkelvikningar idag och några gånger fick jag faktiskt till några med fin takt och flyt. I vänstervarv var han dock väldigt vinglig så jag har jobbat mycket med att samordna ytterhjälperna och samtidigt använda sidförande innerhjälper, ett riktigt ridpass med andra ord!

Precis i slutet så sänkte han sig lite när lag ledde med innerhanden genom hörnet och istället för att räta ut direkt så höll jag kvar några steg och tryckte på lite med innerskänkeln och då sänkte han sig lite formen. Då passade jag på att öka traven lite på långsidan och gjorde sedan ett väldigt snyggt (om man jämför med tidigare alltså) avbrott.

Galoppen var lite flaxig eftersom jag red i mina stövlar idag och han har inte mycket till takt så man måste understödja med underskänkeln väldigt mycket och vara kvick men det var svårt i stövlarna så jag fick några fula avbrott till slängtrav men lyckades tillslut få en bra takt.

Har som vanligt inga bilder eftersom ingen orkar vara kvar och fota mig på kvällen :(

Impulsshopping!

Idag så gick jag och Frida och åt på stan för i skolan var det pannerad fisk (usch) så vi traskade iväg till Jensen bofhus och käkade varsin lunchbiff. Jättegod biff där till ett alldeles lagom pris. Efter det så gick vi till Cubus för jag hade sett några jeans där som jag tyckte såg bra ut men de var snyggare när de låg på hyllan om man säger så... Istället löpte jag två stycken långärmade t-shirts en svart och en ljusrosa, och en blå vringad tröja. Efter det skulle Frida ha lektion så jag gick själv till Bik Bok där jag köpte en rosa stickad tröja som jag tittat på jättelänge men inte har vetat om jag skulle köpa eller inte men idag så blev det så!


Jensen Bofhus


Me like impulsshopping! Lite sne bild men man ser lite iallfall :)

Frida och Kalle!

Var och filmade Frida närhon red program (LB:2) för Agneta Telander. Gick jättebra tills Kalle fick lite damp i galoppen och gjorde något konstigt hopp? fattade inte ens vad han gjorde faktsikt han liksom blev lite knäpp men hon löste det bra och kunde fortsätta programmet utan några större problem.

Försökte ta lite bilder på framridnigen men det blev bara suddigt så vi tog lite bilder efteråt istället!

 

 

Akatcio De L. ,som han egentligen heter, är ju bara för snygg eller vad säger ni?


Dagen!

Idag så har jag och mamma åkt runt lite kan man säga. Vi åkte till elgiganten och då fick jag en ny trådlös mus, som är ROSA!
Den  är liksom metallic rosa!

 

Tråkigt att vädret blev som det blev hade tänkt dra på mig mina ursnygga solbrillor men istället skulle det ju regna. Men jag fick iallafall övningsköra till Marieberg så nu har jag övat på att parkera också!

Lägntar efter mina solisar!

 

Sen ska jag till stallet och filma Frida när hon rider program så vi får hoppas att det går bra!


Yees!

Igår vann jag en budgivning på tradera! nån som kan gissa vad!

Den som gissar rätt får länkning till sin blogg/bdb!

Saknad!

Satt förut med mamma och höll på lite vid våran stationära dator och hittade den  här bilden på mig och Uffe. Nästan så jag börjar gråta när jag ser den efter som det var sista gången jag red honom och han var liksom "min" häst på ridskolan den som jag kunde rida bäst och kunde liksom knapparna på och sen var han tvungen att gå och bryta benet i hagen! Nu springer han iallafall på de gröna ängarna och har det förmodligen väldigt bra...


Kvalitén är sämst eftersom den är tagen med en gammal digitalkamera och min mamma är inte direkt mästerfotograf...

Varför ska alla bra hästar försvinna?!!

Sista ritten var på tävlingsbanan och gav mig mitt personliga rekord på ca.63% en underbar häst med andra ord!

Barnkalas!

Nu drar jag snart iväg tll stallet och har lite barnkalas! Kanske inte den roligaste aktiviteten på en lördag men man måste ju ställa upp för sin ungdomssektion!

Segt :(

Har inte börjat plugga förens typ nu, Frida kommer över en stund och vi kollade upp lite om tävlingen hon ska på om två veckor (deras internet är fortfarande inte igång). Pappi lagar mat och jag försöker ta mig i kragen men som sagt så går det trögt. Bara två uppgifter kvar dock på hemprovet så det är bara å kötta!

Skriver kanske lite mer när jag är klar med plugget!

Pluggfredag!

Idag blir det en mysig hemmakväll med lite plugg (elr ja mycket plugg) som jag bara måste bli färdig med. I helgen sen kommer jag vara i stallet och förmodligen övningsköra lite också. Ikväll är inte min mamma hemma för hon skulle på någon tjejkväll eller nått och pappa komer inte hem förens vid 18 -19 så det blir jag och kissen!

Nu måste jag rusa!

RSS 2.0