Fringe!

Jag håller på och tittar på hela första säsongen av Fringe som är en jättebra serie! Typisk Märta serie som handlar om massa övernaturligt, underbart shit!

Dock har jag lite svårt att stänga av vilket jag verkligen borde göra typ nu...

Kommentarer
Postat av: Elin

De som rider hästarna i rollkür rider dom inte bara lite bakom lod, utan hästarna går med mulen i bringan, antingen rakt fram under sig eller åt sidorna med mulen på bogarna. Det gör att man kapar lufttillförseln för hästen och på så sätt gör hästen lite "groggy". Detta använder dom sig av på hästar med för mycket blod, som är för heta/temperamentsfulla att rida. Det är fruktansvärt farligt dels för att man kapar deras syreupptag vilket skadar hela blodsystemet, hjärtat samt hjärnan som behöver mycket fräscht syre. Sen tar det på deras kroppar och skelett att vara så mycket överböjda längre perioder. Att rida lite bakom hand är inte alls samma sak, men är såklart inte bra det heller, i lod eller lite ovanför. De som rider rollkür rider kanske 10-15 min under uppvärmning men vissa, t ex patrik kittel har filmats rida fram 40 min med hästen i hyperflex-form som det också kallas.



Man rider inte hästen så med skänkel och vikten, utan det är handen som drar hästens huvud/mule så pass förböjd. Alltså inte efter dressyrens motto "vikt - skänkel fram till handen." Jag har NOLL respekt till de som rider sina hästar såhär, men nu vet du lite vad rollkur är iaf, såg att du undrade på DM's blogg.

2011-04-08 @ 09:51:58
URL: http://stallvran.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0